Sukkah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 september 2021 door Redactie

Christenen en Joden vieren samen Loofhuttenfeest in Jeruzalem: "Ware vriendschap"

Christenen en Joden in Israël hebben vrij voor het Loofhuttenfeest. De festiviteiten begonnen maandagavond. Het feest is een moment waarop christenen hun steun voor Israël en vriendschap met de Joden benadrukken, geeft CBN News aan. "Dit is wat ware vriendschap is", aldus premier Naftali Bennet tijdens de landelijke openingsceremonie van het feest van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ).

De viering van het Loofhuttenfeest (soekot) wordt normaal groots gevierd door duizenden christenen bij de viering van ICEJ. De grootse bijeenkomst werd nu online gehouden vanwege het coronavirus. Ondanks de moeilijkheden, laten de gelovigen zich niet tegenhouden in het vieren van de vreugdevolle, Bijbelse feestdag.

Tijdens Soekot bouwen Joden een 'Sukkah'. Dit is een tijdelijke verblijfplaats die de verblijfplaats van Joden in hun tocht door de woestijn symboliseert. Soekot is het derde van de drie grote pelgrimsfeesten na Pesach en Shavuot, toen Joden in heel Israël het bevel kregen om naar Jeruzalem te gaan. Families decoreren de Sukkah met nep-fruit en -groente, lichtjes en versieringen gemaakt door kinderen. Soms komen ze bijeen in de Sukkah om te eten, te drinken en soms zelfs te slapen.

Het feest is ook een viering van de overvloedige herfstoogst. De christelijke YouTuber David Wilber legt uit dat de oogst een profetisch beeld is voor het samenkomen van Gods volk, bij de tweede komst van de Messias. Dit maakt het feest voor veel christenen ook relevant. Daarnaast tonen christenen hun respect richting Israël en de Joden door het feest mee te vieren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Loofhuttenfeest is zeer relevant voor christenen; het wordt door God aan het joodse volk geven, tegelijk met de 10 woorden en de andere feesten (Leviticus 23 e.v, Deut. 16). Deze BIJBELSE feesten zijn een voorafschaduwing van de terugkomst van Jezus de Messias. De God van Abraham, Izaak en Jakob, heeft ze door het verbond met Abraham ook aan ons gelovigen uit de volken gegeven.Eigenlijk is het verschrikkelijk dat de hedendaagse kerk(en) dit feest, het feest van Dé Vader, niet viert. Het zicht erop zelfs heeft verloren.REPENT!
De OT-feesten zijn inderdaad een voorafschaduwing van de geestelijke werkelijkheid van het NT. Daarom vieren we deze feesten als christenen ook niet meer, we verdiepen ons liever in hun geestelijke betekenis. In Hebr. 8:13 staat dat het 'oude verbond de verdwijning nabij is' en Hebr. 10:1 zegt dat de wet, met al zijn voorschriften, ook w.b. de feesten, een 'voorafschaduwing is van al het goede wat nog komen moet' en wat daadwerkelijk met de komst van Jezus, ook gekomen ís! We zoeken nú daarom wat bóven is, waar Christus is!
Toon meer antwoorden (1)