Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers krijgt meeste vertrouwen van Nederlandse kiezer

De partijleiders van ChristenUnie en SGP scoren hoog bij de kiezer als het gaat om betrouwbaarheid. Als we het althans vergelijken met andere partijleiders. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder bijna 20.000 leden van hun eigen opiniepanel.

EenVandaag vroeg de panelleden of ze er vertrouwen in hebben dat partijleiders hun werk goed doen. ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers behaalde daarbij de hoogste score. 58 procent van de ondervraagden heeft daar bij de christelijke politicus vertrouwen in. Segers wordt op de voet gevolgd door Caroline Van der Plas, de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging. Kees van der Staaij behaalde een verdienstelijke vierde plaats. 49 procent van de respondenten heeft vertrouwen in zijn functioneren.

Er is ook gekeken uit welke hoek de steun precies komt. Segers is vooral heel populair bij zijn eigen achterban, maar kan daarnaast op vertrouwen rekenen bij kiezers van CDA, VVD, JA21 en PvdA. Kees van der Staaij is, naast zijn eigen achterban, vooral populair bij ChristenUnie, CDA, JA21 en VVD.

Waar Segers dus heel populair is, scoren de partijleiders van andere partijen uit het demissionaire kabinet juist heel laag. Mark Rutte (VVD) kan op 33 procent van het vertrouwen rekenen, Wopke Hoekstra (CDA) krijgt van 27 procent van het opiniepanel vertrouwen en Sigrid Kaag (D66) doet het met 23 procent nog slechter. De partijleider die over het algemeen het minste vertrouwen krijgt, is Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Alleen zijn eigen kiezers hebben er vertrouwen in dat hij zijn werk goed doet.

Lees hier meer.


Politiek
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Segers ziet doorstart kabinet als laatste optie: "Ik wil niet degene zijn die het opblaast"
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik ben blij voor Gert-Jan en hoop dat de peiling klopt. Gisteren hoorde ik via Op1 dat Omtzigt nummer 1 stond en de 1e man van Volt op de 2e plek. Enige duidelijkheid wordt wel op prijs gesteld.
r
De Christen Unie doet wel mee met de heidenen, kindertoeslag, onteigening land boeren etcetera.

Wat is is christelijk aan, sociale werkplaatsen dicht eindeloos.

Rutte heeft 37 keer de kamer voorgelogen, volgens hoogleraar. Wens iedereen vrede. Wees wijs. Jezus Christus deed ook niet aan politiek.
Dat is mooi.

Kaag, Rutte en Hoekstra......? Ik schud mijn hoofd, voor de eerste meer dan voor de laatste, maar toch.