Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Patrick Goede

Paus Franciscus benadrukt: "Abortus is moord, lees de medische boeken er maar op na"

Paus Franciscus heeft zich tijdens een vlucht van Rome naar Slowakije opnieuw uitgesproken over het abortusstandpunt van de Rooms-katholieke kerk. "Abortus is moord. De kerk kan zijn positie hierin niet veranderen. Wie een abortus ondergaat, doodt. Het is niet te vergoeilijken", zei de paus volgens Christian Headlines.

Hij vervolgde zijn relaas met een blik op de wetenschap. "Neem een willekeurig boek over embryologie voor medische studenten. De derde week na de conceptie zijn alle organen al gevormd, zelfs het DNA... Het is menselijk leven, dit menselijk leven moet gerespecteerd worden, dat principe is zo helder! Aan de mensen die het niet begrijpen zou ik willen vragen: Is het rechtvaardig om een mensenleven te doden voor het oplossen van een probleem? Is het rechtvaardig om een huurmoordenaar in te schakelen voor het doden van menselijk leven? Wetenschappelijk gezien is het menselijk leven. Valt het te rechtvaardigen om dat weg te nemen voor het oplossen van een probleem? Dat is waarom de kerk hier zo rechtlijnig in is. Als je dit accepteert dan accepteer je het dagelijks vermoorden van mensen."

De reactie van de paus volgde op een vraag over het aanbieden van de communie aan mensen die voor abortus zijn. Hij zei daarover: "Ik heb de eucharistieviering nooit aan iemand geweigerd. Communie is niet een prijs voor perfecte mensen. Communie is een geschenk, het is de aanwezigheid van Jezus in de kerk en zijn gemeenschap."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Mooi van d Paus die benadrukt dat abortus moord is. Een ongeboren vrucht heeft alle kenmerken van een mens en staat opgeschreven in het des leven van God vanaf het prille begin. De mens is hier bewust van maar het eigen belang gaat hierin voorop.
N
Maar wel de corona prikken promoten want dat doe je voor een ander. Wat een hypocriet, in Pfizer zit geaborteerd materiaal en dat weet hij donders goed.
K
Nee Nicole, dat zit er niet in.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)