Islamabad Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Redactie

Pakistaanse christen gearresteerd voor godslastering na bericht in groepschat

Een Pakistaanse christen wordt beschuldigd van godslastering door moslimextremisten naar aanleiding van een WhatsApp-bericht. Shagufta Kiran (35) stelt in gesprek met Morning Star News dat de arrestatie volgde op een valse aanklacht. De hulporganisatie voor vervolgde christenen luisterde naar spraakberichten uit de groepsapp waarin de moeder van twee wordt bedreigd vanwege haar christelijke geloof.

Kiran wordt beschuldigd van blasfemie naar aanleiding van een bericht in een groepschat op WhatsApp. De groep moslims weigert te vertellen hoe ze aan het bericht zijn gekomen. "In plaats van het heft in eigen hand te nemen, hebben we ervoor gekozen voor de legale weg. We willen dat het gerechtshof haar zal veroordelen", aldus een van de aanklagers Hafiz Ihtesham Ahmed.

De moeder was op het moment van de arrestatie op 29 juli 2021 alleen thuis met haar twee zoons van 10 en 12 jaar oud. De jongens werden ook gearresteerd, maar later weer vrijgelaten. De familie wordt met de dood bedreigd naar aanleiding van de beschuldigingen. De kinderen en hun vader verblijven om veiligheidsredenen op een geheime locatie.

Pakistan kent een islamitische wetgeving. Godslastering van Allah of de profeet Mohammed is er ten strengste verboden. In veel gevallen worden christenen door moslims met wie ze een geschil hebben aangeklaagd op valse grond. Door de strenge wetgeving kan dit leiden tot een levenslange gevangenisstraf of zelfs de dood. Het land staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen