Gitarist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Patrick Goede

Gitarist van rockband verspreidt nu Bijbels op de Balkan: "525.000 in het eerste jaar"

Gitarist van de band Kutless, James Mead, heeft een nieuwe missie: Bijbels verspreiden in het oosten van Europa. Via de non-profit organisatie Eastern European Mission ging hij in 2019 aan de slag om het Woord te verspreiden. "Ik ondersteunde hen al de afgelopen vijf jaar en smeekte hen vervolgens om mij aan te nemen", vertelt Mead aan Evangelical Focus.

Hij heeft nu een full-time baan als regionale manager en spreekt in kerken en op conferenties in het Oosten van Europa om het Woord van God te verkondigen. "Het eerste jaar dat ik werkzaam was kregen we van maar liefst 21 landen de vraag of we hun kinderen van Bijbels konden voorzien op openbare scholen. We hebben toen 525.000 Bijbels aan deze leerlingen kunnen geven."

Mead vervolgt: "Het mooie is dat er grote families met meerdere generaties bij elkaar wonen. Dus de kinderen nemen de Bijbel mee naar huis en studeren erin samen met hun broers, zussen en families. Dat is echt geweldig om te zien." Bekijk hieronder de beelden van een Oost-Europese school die dankbaar is voor de komst van de Bijbels.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen