Robert Jeffres
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Patrick Goede

Voorganger van megakerk in Dallas: "Er is geen geldig religieus argument tegen coronavaccin"

Volgens Pastor Robert Jeffres van de First Baptist Church in Dallas is er "geen geldig religieus argument" tegen het coronavaccin. De voorganger van de kerk met 12.000 leden doet deze uitspraken in een tijd dat veel Amerikanen op zoek zijn naar een religieuze uitzonderspositie voor het niet hoeven krijgen van een vaccin. "Wij bieden geen uitzonderingsposities aan en ondersteunen het gebruik ervan ook niet", aldus Jeffres volgens de Christian Post.

Sommige christelijk instanties hebben hun vraagtekens bij de testfase van de vaccins. Hierin wordt gebruik gemaakt van foetale cellijnen die afkomstig zijn van geabborteerde baby's uit de jaren 70 en 80. Deze cellijnen worden vervolgens verder gekweekt voor testen met vaccins. Jeffres zegt hierover: "Christenen die hier moeite mee hebben zullen ook af moeten zien van medicijnen als Ibuprofen, Tylenol en Pepto Bismol omdat hiervoor ook cellijnen gebruikt zijn."

Volgens de katholieke James Lawler die gespecialiseerd is in infectieziekten zijn de gebruikte cellijnen "duizenden generaties verwijderd van de oorspronkelijke foetus" en bevatten ze "geen enkel weefsel" meer van deze foetussen. 

Jeffres staat in zijn betoog ook stil bij de tijd zonder vaccin: "We waren een tijd lang niet in staat om samen te komen vanwege het virus. We baden voor een eind aan de pandemie en ik zag het vaccin als een antwoord op dat gebed. Geen enkel vaccin is perfect maar ik denk dat ik veel beter af ben met vaccin dan zonder." 

Bekijk hieronder het gesprek dat CIP met SGP-leider Kees van der Staaij had over het gebruik van foetale cellijnen bij vaccins en wat dit kan betekenen voor gewetensbezwaarden. 


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Maar dat is er ook niet.

Je kunt ook voor een keer je gezonde verstand gebruiken en je bijv. afvragen waarom er nu opeens massaal tegen Corona moet worden ingeënt en niet tegen de griep, die net zo gevaarlijk blijkt?
K
Ik wil het nog wel een keer herhalen: voor griep hebben we allemaal een bepaalde immuniteit (alleen baby’s niet). Corona is een geheel nieuw virus, waar niemand natuurlijke weerstand tegen heeft en vooral oudere mensen kwetsbaar zijn.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (1)