corona Turijn Italië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Redactie

Voorgangers reageren op vaccinatieplicht werkvloer Italië: "Naastenliefde, geen dwang"

Italië is het eerste land in Europa dat een coronabewijs verplicht stelt op de werkvloer. Christelijke leiders reageren negatief op de vaccinatieplicht. "Het vaccin is een vorm van naastenliefde. Maar het is een keuze die je zelf moet maken. Niemand moet worden gedwongen", aldus voorganger Giancarlo Mazzillo in gesprek met Evangelical Focus.

De maatregel is vanaf half oktober van kracht. Wanneer werknemer ongevaccineerd, zonder negatief testbewijs of zonder geldig herstelbewijs op de werkvloer verschijnt kan het leiden tot schorsing of het inhouden van salaris. Voorganger Pablo Ruggieri uit Brescia geeft aan dat hij alleen het vaccin neemt als het écht niet anders kan. "Maar ik ben tegen de manier waarop de Italiaanse regering onze keuzevrijheid over ons lichaam en ons leven ontneemt", aldus de Italiaanse voorganger.

Het mediterraanse land werd aan het begin van de pandemie zwaar getroffen door het coronavirus. Ziekenhuizen raakten overvol in met name de regio Bergiamo. "God, red ons", was de noodkreet van de Italiaanse Cinzia Cagnoni (43) die afscheid nam van haar moeder Maddalena Peracchi (74) in de eerste golf. Minstens vijftig priesters kwamen door de gevolgen van het virus om het leven in het eerste halfjaar dat het virus in het land rondwaarde. 


Corona
- SGP tegen verplichte coronacheck in Europarlement
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Draghi bouwt (ook hierin) een kwalijke reputatie op. Hij was de man die eindeloos geld bijdrukte om binnen de Europese Unie schuldpapier op te kopen; hij was niet te stuiten.

En nu weer als een "verlicht despoot" gebiedt hij verplichte vaccinatie.

Heel griezelig (deze man).

Erg zorgelijk dat christelijke leiders massaal zo verdwaald zijn dat het een daad van naastenliefde zou zijn m.b.t. het nemen van een vaccin. Daar heeft het helemaal niets mee te maken. Als zij zich zouden realiseren wat naastenliefde is dan zouden ze de waarheid verkondigen. Mensen bekend maken met het evangelie en hoe men gered en behouden kan worden voor de eeuwigheid. Dat is pas naastenliefde en/of passie voor zielen !