Dr. G. A. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 september 2021 door Redactie

Wil een rechtvaardige God mij wel redden? Bekijk het antwoord van ds. Van den Brink

“God is wel barmhartig, maar Hij is ook rechtvaardig.” Die woorden uit de Heidelbergse Catechismus klinken onheilspellend. Alsof Gods oordeel belangrijker is dan Gods vergeving. Alsof Gods recht een beperking is op de ruimte van het Evangelie. Maakt Gods rechtvaardigheid mijn redding onzeker? Dr. G. A. (Gert) van den Brink gaat op zoek naar bijbelse antwoorden.

Bekijk de video en neem een kijkje op de website van Geloofstoerusting:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Geloofstoerusting

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Tuurlijk, bij God is er geen aanziens per persoon, de vraag dient eerder te luiden; Ben ik bereid mij te bekeren, te laten dopen en vervuld te Zijn met Zijn Geest en Hem daardoor mijn leven te laten leiden.
"God is wel barmhartig, maar Hij is ook rechtvaardig." Betekent dit zoveel als: God is aan de ene kant goed, maar als je iets verkeerds doet, moet Hij wel ingrijpen door je te straffen? Als ik dit juist interpreteer, wat zou God dan moeten doen om mij te straffen met wat satan níet doet? Of met andere woorden: als God straft, doet hij dan hetzelfde als wat de duivel ook zo graag met mij zou willen doen? Kan dr. Van den Brink daar een antwoord op geven?
Geachte dr. Van den Brink, zou satan niet knarsetandend (of juist misschien wel applaudiserend) hebben toegezien hoe God zich met zíjn ‘hobby’ bemoeide, toen Hij alle inwoners van Sodom en Gomorra elimineerde? (zie 1 Petr. 5:8). Ook op meerdere plekken in het OT zien we dit soort genocidaire acties van God. Dus ik herhaal hier mijn bovenstaande vraag: doet God in bepaalde gevallen hetzelfde als satan? M.a.w. kan uit licht (God) duisternis (werk van satan) komen?