Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Patrick Goede

Reclamebord waarop Trump wordt vergeleken met Jezus weggehaald na protest

Na protesten is een reclamebord in Fort Oglethorpe, Georgia weggehaald. Op de borden was een afbeelding te zien van Trump met daarbij een bijbeltekst uit Jesaja 9:6 KJV: "Ons zal een Zoon gegeven worden en Hij zal de macht op zich nemen." Politiek verslaggever Eugene Scott van The Washington Post plaatste een foto van het reclamebord op Twitter. "Kijk naar deze tekst in kapitalen en dan de foto van Trump die er bij staat."

Vreemd genoeg wordt er bij de tekst verwezen naar Romeinen 8:17, waar iets heel anders staat. De foto kreeg in korte tijd veel aandacht en werd duizenden keren gedeeld op het platform. "Umm... dit is het meest godslasterlijke en de ergste vorm van heiligschennis tot nu toe. Om nog maar te zwijgen van wat Romeinen 8:17 zegt, dat komt niet in de buurt. Iemand moet die religieuze rechtse mensen bijbels geven. Waar zijn de Gideons als je ze nodig hebt?", reageert iemand.

De advertentie werd geplaatst door de Reagan Outdoor Advertising-Chattanooga. Deze is dus inmiddels verwijderd. De opdracht was afkomstig van de Impact Outdoor Media Group of Atlanta. Ook oud-president Barack Obama werd in het verleden meermaals vergeleken met Jezus Christus door aanhangers. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Blasfemie aan de snelweg.Raar, die verafgoding van een mens die de verpersoonlijking van 'boasting' een nieuw gezicht gaf.
P
De Bijbeltekst is correct. Echter, die geeft niet de hoofdtekst weer (die komt uit Jesaja ) maar wel de verklaring van de initiators van deze poster. Die groep heet kennelijk ' Joint heirs', wat mede-erfgenaam betekent, met de verwijzing naar Romeinen 8:17.De opmerking dat religieus rechts een Bijbel nodig heeft, is dus onterecht.De opmerking van blasfemie lijkt mij wél weer geheel correct.