Urk nazi-uniform
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Redactie

Bij 'nazi-incident' betrokken Urker (19) aangehouden voor wapenbezit

Naar aanleiding van het onderzoek naar Urker jongeren die nazi-uniformen droegen, is een 19-jarige man uit Urk door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het verboden wapenbezit. Dat werd afgelopen weekend bekend.

Vorige week ontstond er ophef over foto’s van de jongeren die op social media gedeeld werden. Daarop stonden ze met nazi-uniformen. Op één foto zat iemand met een boevenpak en een jodenster opgespeld geknield op straat. Er werd een geweer op hem gericht door iemand met en nazi-uniform. Op meerdere foto’s zijn wapens te zien. Daarom besloot de politie om een onderzoek te starten.

Vorige week dinsdag viel de politie meerdere huizen binnen van betrokkenen. Daarbij is een vuurwapen aangetroffen. Een 19-jarige man is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht de eigenaar van het wapen te zijn. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Het Openbaar Ministerie is nog aan het onderzoeken of het dragen van een nazi-uniform op zichzelf een strafbaar feit is. Op dit moment gaat het daarom enkel om verboden wapenbezit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen