Neymar jr
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Patrick Goede

Voetballer Neymar mag volgens zijn contract niet te vaak over zijn geloof spreken

De christelijke voetballer Neymar jr. die speelt voor de Franse topclub Paris Saint Germain is contractueel gebonden aan "het vermijden van religieuze en politieke propaganda", dat meldt de Spaanse krant El Mundo. Als Neymar zich houdt aan deze 'ethische clausule' kan hij op jaarbasis ruim 6,5 miljoen euro extra verdienen.

Neymar is een uitgesproken christelijke voetballer die in het verleden vaak een kruisje sloeg en onder meer een haarband droeg met '100% Jesus'. Ook van veel andere Braziliaanse voetballers is bekend dat zij vaak uiting geven aan hun geloof op het voetbalveld.

Het gaat in het contract van Neymar om "politieke en religieuze uitingen die de eenheid en het imago van de club kunnen schaden". Hij moet zich daarnaast "netjes, vriendelijk en beleefd" gedragen richting de fans van de club en beschikbaar voor hen zijn. Ook moet hij "voorbeeldgedrag" vertonen, zeker op het veld.

Ook bij het Braziliaanse elftal werd Neymar gevraagd om het uiten van zijn geloof in te dammen. De Braziliaanse Football Confederation heeft dergelijke gebaren namelijk in de ban gedaan in 2018. In 2009 werd de bond al gewaarschuwd door de FIFA dat "zulke incidenten" zich niet meer voor mochten doen. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Spreken over Jezus een 'incident'?

Waren alle incidenten maar zo.
Deze voetballer geeft gehoor aan de opdracht die iedere christen heeft! Het is een daad van gehoorzaamheid aan Christus. Een werkgever (voetbalclub, FIFA, etc) die dit probeert te verhinderen is het niet waard om voor te werken!