stock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Redactie

Nederlandse evangelist (57) in Angola overleden onder vreemde omstandigheden

In Angola is een Nederlandse evangelist onder verdachte omstandigheden overleden. Zijn familie maakt zich grote zorgen en weet niet wat er precies met Antonio Castelo is gebeurd. Bovendien willen de autoriteiten van het Afrikaanse land zijn lichaam niet vrijgeven.

Tegenover Omroep West vertelt zoon Alvaro dat zijn vader regelmatig in zijn geboorteland Angola verbleef. Hij had er een eigen kerk en was daarnaast de directeur van een grote christelijke liefdadigheidsorganisatie in het land. Eerder deze maand, op zondag 5 september, vertrok hij opnieuw naar Angola. Kort voor zijn vertrek en direct na aankomst op het vliegveld deed Antonio een coronatest. Beide keren testte hij negatief.

De dinsdag daarop was er nog contact met Antonio en leek alles prima te gaan. Daarna werd het stil. Pas twee dagen later hoorden de familie in Nederland dat de evangelist in het ziekenhuis was opgenomen. Toen ze er echter mensen naartoe stuurden, kregen ze te horen dat Antonio al was overleden.

De familie vertrouwt de gang van zaken niet. Achteraf blijkt dat de evangelist bij aankomst in het ziekenhuis nog negatief testte op corona. Bovendien werden ze donderdag pas gebeld over zijn overlijden, terwijl uit de overlijdensakte blijkt dat Antonio woensdagmorgen al overleed. Daarom vroeg de zoon van Antonio een autopsie aan. Maar toen werd er opnieuw een coronatest gedaan op het lichaam en deze bleek positief. Vervolgens besloten de Angolese autoriteit dat het lichaam niet naar Nederland kan worden overgebracht en dat autopsie niet mogelijk is. Men wil dat hij binnen 48 uur wordt begraven.

De familie doet er alles aan dat tegen te houden. Inmiddels heeft Gert-Jan Segers namens de ChristenUnie ook Kamervragen gesteld over de zaak. Hij vraagt zich af de minister van Buitenlandse Zaken om opheldering kan vragen aan Angola. Ook wil de voorman van de ChristenUnie dat de Nederlandse ambassade zich inzet om alsnog een autopsie te laten uitvoeren op de overleden evangelist.

Lees het hele verhaal bij Omroep West

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een treurig verhaal. Maar politici moeten zich in de 2e kamer onthouden van het stellen van vragen over dit soort individuele gevallen. Men zit daar als volksvertegenwoordiger, niet als belangenbehartiger van individuele gevallen.
Kees van der Vliet,Verplaats je eens in de familie s.v.p. en stel dat God zou zeggen: Ik doe niet aan individuele gevallen. Denk hier eens over na s.v.p. We mogen blij zijn met elke steun in zo'n geval en al helemaal met die van de CU.