Mike Overd (credit: Christian Concern)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Redactie

Rechtszaak tegen straatevangelist geseponeerd: "Ook in pandemie vrijheid om evangelie te verkondigen"

De Britse Straatevangelist Mike Overd (56) werd in 2020 gearresteerd voor het evangeliseren tijdens de coronalockdown. De openbare aanklager Crown Prosecution Service (CPS) heeft de zaak tegen Overd geseponeerd, meldt CBN News. "Dit is een grote overwinning voor Jezus", reageert de straatevangelist op de seponering van de rechtszaak.

Juist in de pandemie zette Mike Overd zich in om het evangelie aan de mensen op straat te verkondigen in het Britse Taunton. Op 2 april 2020 werd hij gearresteerd nadat hij weigerde te stoppen met straatevangelisatie, ondanks de coronamaatregelen tijdens de eerste lockdown in Engeland. Al meer dan tien jaar verkondigde Overd het evangelie in Taunton. "Juist in een pandemie is het belangrijk dat mensen vrede met God hebben", aldus Overd.

De straatevangelist is dankbaar dat de zaak is geseponeerd. "Dit is een grote overwinning voor Jezus en de vrijheid van meningsuiting. Ik ben dankbaar dat we de vrijheid hebben om het evangelie te verkondigen, of er nu een vreselijk virus rondwaart of niet. We moeten gehoorzamen, wanneer we als christen geroepen worden door God", reageert Overd op de seponering door de CPS. "Ik wist dat het niet goed zou gaan toen de politie zo veel macht kreeg van de regering om de coronamaatregelen te handhaven... Het feit dat de zaak nu, na een slepend proces van 18 maanden, zo plotseling is geseponeerd laat zien dat het ging om controle en intimidatie."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed nieuws ! Ik ben er van overtuigd dat Zijn hand hierin is omdat de evangelie verkondiging altijd moet blijven doorgaan, ongeacht welke (fake) crisis dan ook !