LHBTI-vlag Wales
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Redactie

Regering Wales voornemens homogenezingstherapie te verbieden: een inperking op religieuze vrijheid?

De regering van Wales wil 'homogenezingstherapie' verbieden. Dit betekent dat christelijke LHBTI'ers die vrijwillig hulp zoeken bij het omgaan met voor hen ongewenste gevoelens met het aannemen van een nieuw wetsvoorstel niet meer terecht kunnen bij pastoraat. De wereldwijde hulporganisatie voor vervolgde christenen Christian Concern slaat alarm voor Welshe kerken.

In het plan van de regering van Wales staat dat elke vorm van therapie en gespreksvoering die gericht is op het veranderen van iemands geaardheid of genderidentiteit verboden moet worden. "Wanneer de plannen in het voorstel om homogenezingstherapie te verbieden worden doorgezet zal dit kerkelijk leiders mogelijk in gevaar brengen. Zij lopen risico op vervolging en beperking van hun religieuze vrijheid", aldus het rapport van Christian Concern.

Volgens dr. Carys Moseley van Christian Concern wil de Welshe regering dat mensen pastoraal werkers en kerkelijk leiders kunnen aanklagen voor 'aanzet tot haat' en 'haat-incidenten'. "De Welshe regering heeft geen directe macht over mensenrechten zoals de vrijheid van religie. Het is duidelijk dat ze de grenzen hierin opzoeken. De Welshe regering neemt een vijandige houding aan richting orthodoxe christenen", aldus Moseley in gesprek met CBN News. "Welshe voorgangers moeten wakker worden en zich realiseren dat ze het risico lopen op vervolging, simpelweg voor het beoefenen van hun werk. Het is tijd om op te staan en te vechten voor Gods Koninkrijk."


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
"... dat elke vorm van therapie en gespreksvoering die gericht is op het veranderen van iemands geaardheid of genderidentiteit verboden moet worden ...". Als ook wij ooit met dergelijke wetgeving te maken krijgen - hetgeen overigens niet te hopen is -, moet zo'n wet ook andersom kunnen worden toegepast: geen voorlichting op scholen e.d. meer die kinderen doet twijfelen over hun jongen-of-meisje zijn of over hun seksuele gerichtheid!
K
Juist ja. Persoonlijk heb ik nogal mijn twijfels over de mogelijkheid van verandering van seksuele gevoelens, maar het gekke is dat juist voorstanders van een volledig vrije expressie van iemands geaardheid er net zo goed van overtuigd zijn dat die seksualiteit fluïde is en dus gewoon iets wat je zelf kunt kiezen. Als dat waar is, dan mag iemand ook zeker hulp vragen aan iemand om een goede keuze te maken (wat dat dan ook verder is).
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)