coronavaccin vaccinatieplicht Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Redactie

"Geen goed ethisch argument voor Amerikaanse vaccinatieplicht overheidsmedewerkers"

President Biden wil een vaccinatieplicht voor ambtenaren invoeren. Dit betekent dat overheidsmedewerkers zoals politici, zorgmedewerkers en docenten, verplicht gevaccineerd moeten worden tegen het coronavirus. De Amerikaanse christelijke vereniging van medici en tandheelkunde (CMDA) ziet 'geen goed ethisch argument' voor de vaccinatieplicht, meldt Christian Headlines. "Als je iets verplicht, ontneem je een patiënt om zelf keuzes te maken in de behandeling", aldus CMDA-voorzitter Jeffrey Barrows.

De president wil de vaccinatieplicht invoeren, omdat het aantal ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen na een coronabesmetting onder niet-gevaccineerden in de Verenigde Staten veel hoger ligt dan onder gevaccineerden. Door de overheidsmedewerkers te verplichten zal de vaccinatiegraad stijgen. "Gedwongen vaccinaties zullen leiden tot de schending van de grondrechten van Amerikanen en de relatie tussen de zorg en de mens. Ieder individu moet een weloverwogen beslissing nemen", staat in een verslag van CMDA over het coronavaccin.

Barrows geeft aan dat hij niet tegen het coronavaccin is, maar dat de vaccinatieplicht te ver gaat. "Het is beter voor de veiligheid in de maatschappij en efficiëntie van het vaccin dat zo veel mogelijk mensen zich laten inenten. We zien dat er complicaties kunnen zijn, maar over het algemeen heeft het vaccin een positieve uitwerking", aldus Barrows. "Daarnaast moet je kijken naar de risico's die je loopt door het virus zelf. We raden zeker aan om het vaccin wél te nemen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen