Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Jeffrey Schipper

Is de coronapas een goed idee? Andries Knevel antwoordt in de CIP Podcast

"Al anderhalf jaar ben ik blij met het beleid van de huidige demissionaire regering. Ook de komst van de coronapas juich ik toe", maakt Andries Knevel duidelijk in de CIP Podcast. De EO-presentator besprak de vraag of de komst van de coronapas een overdreven of een logische maatregel is om uit de coronacrisis te komen.

"Een teleurstellend deel van de samenleving (ongeveer 20 procent, red.) is nog altijd niet gevaccineerd", licht Knevel zijn standpunt toe. "Anderhalf jaar geleden keken we radeloos naar opgestelde doodskisten in Bergamo. Je moet dan wel van grote huizen komen om tot het besluit te komen om je niet te laten vaccineren. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe kleiner de kans dat corona zich kan verspreiden en hoe meer groepsimmuniteit er ontstaat."

"In Oostenrijk moest ik op het terras mijn QR-code laten zien. Voor een Italiaanse winkel moest ik mijn QR-code laten zien. Dat vind ik een goede zaak, want dat betekent dat er een instantie is die ervoor waakt dat het virus zich in een winkel of horecazaak niet gemakkelijk kan verspreiden. Laten we hier niet zo'n groot punt van maken."

Beluister het fragment vanaf minuut 8:10

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Wat een aperte onzin verspreid deze man, de coronapas en/of injectie voorkomt dat dit zich makkelijk kan verspreiden in winkels of horeca? Iets met door waarheid achterhaalde leugen. Ook geinjecteerden verspreiden het virus. Lijkkisten in Bergamo? Laten we China erbij halen, daar vielen de mensen dood neer op straat door het levensgevaarlijke virus, toch? IFR <0,15%, zegt dat iets? Knevel vindt de coronapas een goede zaak, sterker nog hij juicht het toe, blijkbaar niet een heel groot historisch besef, of last van geen actieve herinnering.
R
Goed gezegd Gerard. Andries Knevel zit ook helemaal in het narratief en kan misschien niet eens meer anders denken, helaas....
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (9)