Pro Life Relatieavonden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 september 2021 door Pro Life

Pro Life vraagt aandacht voor het samengestelde gezin

Vrijdag 11 september is het de Dag van de scheiding. Op deze dag vroeg Pro Life aandacht voor het samengestelde gezin. Op op 23 september organiseert Pro Life een online relatieavond voor samengestelde gezinnen. Het ‘boetseren’ van een samengesteld gezin kost maar liefst 7 jaar. Voor 60 procent van de samengestelde gezinnen blijkt dat een te grote opgave. Zij gaan opnieuw uit elkaar. Achter deze cijfers gaan de levens van mensen schuil. Mensen die op zoek zijn naar liefde en veiligheid voor zichzelf en hun kinderen. Maar die ook te maken hebben met moeilijke situaties, teleurstelling en verdriet.

Jos Leijenhorst, directeur Pro Life Zorgverzekeringen: "Wij geloven in God. We geloven dat God de wereld goed bedoeld en gemaakt heeft. Maar dat is niet de wereld waar wij nu in leven. Soms gaat het leven anders dan je gehoopt had. Dat herken ik zelf ook. Ik ben opgegroeid in een samengesteld gezin, na overlijden. Er zijn tranen gevloeid. Maar ik kan dankbaar terugkijken op de liefde die in ons gezin is ontstaan.

Als zorgverzekeraar moedigen wij mensen aan om samen te werken aan een sterke relatie. Omdat een sterke relatie een positieve invloed heeft op gezondheid, levenskracht en levenssituatie*. Op onze website prolife.nl/sterkerelaties staat een mooi programma. Daar kan iedereen, zonder kosten, gebruik van maken. In totaal hebben al meer dan 15.000 mensen naar onze podcastseries geluisterd, relatieavonden bezocht, werkboekjes opgevraagd of het Pro Life Relatiespel aangevraagd."

Waarom een relatieavond voor partners in een samengesteld gezin?
Jos Leijenhorst: "Omdat klanten vertelden dat de uitdagingen binnen een samengesteld gezin voor partners vaker groter zijn. En ook verder gaan dan alleen de partnerrelatie. Daarom organiseren we nu ook een relatieavond speciaal voor deze partners. Om ze met experts te helpen bouwen aan hun nieuwe samengestelde gezin."

Hebben u en uw partner nog niet zolang een samengesteld gezin? Of wilt u zich daarop voorbereiden? Volg dan onze online relatieavond op 23 september. We starten om 20.00 uur. U kunt aan het einde van het programma vragen stellen aan onze experts.

U krijgt deze avond tips, advies en ervaringsverhalen van experts:
- Petra van Bodegraven (relatietherapeut)
- Jeanine Geijtenbeek (familiemediator en geestelijk verzorger)
- Pauline Schonewille (familieadviseur en familiemediator)

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen