Groei door Ervaring
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 september 2021 door Jeffrey Schipper

Groei door Ervaring organiseert gratis seminars voor ouders tijdens Week van de Opvoeding

Van 4 tot en met 10 oktober is het de Week van de Opvoeding in Nederland. Een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut. De week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Verscheidene instellingen organiseren (online) evenementen. Eén daarvan is Groei door Ervaring in Reeuwijk. Deze praktijk voor behandeling en begeleiding voor kind, jeugd en gezin organiseert een week met gratis seminars voor ouders.

De Week van de Opvoeding
Elk jaar is er een Week van de Opvoeding. Het is een moment voor ouders en professionals om kennis te delen. Zo helpen ze elkaar met opvoeding en ouderschap. Dit jaar is het thema ‘Vertel eens…’ Hierbij staat vooral het delen van kennis en ervaringen centraal. Door corona is de druk binnen het gezin toegenomen en hebben opvoeders behoefte aan informatie en uitwisselingsmogelijkheden. Want als er aandacht is voor de ontwikkeling van opvoeding, dan groeit een kind kansrijker op. Iedereen die zich bezighoudt met opvoeden mag eraan meedoen en activiteiten organiseren. Zo zijn er voorleeswedstrijden, opvoedspellen en workshops door heel Nederland.

“Wij kiezen ervoor om seminars te geven rondom dit thema”, zegt Karien Snijder van Groei door Ervaring, een praktijk voor behandeling en begeleiding voor kind, jeugd en gezin. “Er zijn 15 plekken voor live publiek, maar de seminars zijn ook gratis via een livestream volgen. Je kunt je opgeven en meer informatie vinden via www.groeidoorervaring.nl. We willen samen met de ouders kijken wat er nodig is binnen het gezin.”

Bounz-groepen
Tijdens de Week van de Opvoeding wordt ook een nieuwe Bounz-groep gelanceerd. De Bounz-groepen zijn een maandelijks of wekelijkse online themasessie waarin verschillende onderwerpen worden besproken die interessant zijn voor kinderen, tieners en opvoeders. Er zijn Bounz-groepen voor verschillende doelgroepen. De groepssessies zijn een manier om meer informatie te krijgen en verhalen te delen met anderen.

De Week van de Opvoeding geeft iedereen die met opvoeding te maken heeft de mogelijkheid om van elkaar te leren. Het Nederlands Jeugdinstituut wil mensen stimuleren om met elkaar en hun omgeving in gesprek te gaan. Opvoeden doe je immers niet alleen, maar met vele mensen om je heen. Voor activiteiten van Groei door Ervaring tijdens de Week van Opvoeding kunnen belangstellenden terecht op www.groeidoorervaring.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen