Grote Verzoendag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 september 2021 door Carin van Essen

Waarom ik deze week als christen stilstond bij Grote Verzoendag

Grote Verzoendag was deze week een dag om in de bres te staan voor ons land, voor onze gezinnen en onze huwelijken.

Feesten door God zelf bedacht
In de Bijbel vinden we feesten door God zelf bedacht. Feesten die de diepte aangeven van Gods heilsplan. De voorjaarsfeesten kondigen de komst van Jezus aan. De najaarsfeesten kondigen zijn wederkomst aan. Ieder jaar door alle eeuwen heen worden deze feesten gevierd. Vorige week begonnen de najaarsfeesten met het Bazuinenfeest en volgende week begint het Loofhuttenfeest!

Grote Verzoendag
O wat een bijzondere tijd, de bazuin heeft geklonken en roept ons op om terug te keren naar onze Maker en Vader. Afgelopen donderdag was het dan Grote Verzoendag, de heiligste dag van het jaar. Een dag om te vasten, witte kleren te dragen en te verzoenen met God en met elkaar. En dan begint op 20 september het Loofhuttenfeest wat een week lang duurt waarin we vieren dat God voor ons zorgt, bij ons is, zelfs in de woestijn van ons leven. Hij wil onder ons wonen, Immanuel, God met ons!

Dit is een dag van vergeving vragen en vergeving schenken. Een dag van inkeer en terugkeer naar het hart van de Vader.

Het heilige der heiligen binnengaan
Wat zou het geweldig zijn om met zoveel mogelijk christenen in Nederland Grote Verzoendag te vieren. Op deze dag ging de hogepriester het heilige der heiligen binnen om in de plaats te staan voor de zonden van het volk. Jezus is onze Hogepriester en droeg de zonden voor ons volk. Hij maakt ons tot priesters en wij mogen het heilige der heiligen binnen gaan om te bidden voor onze gezinnen, ons land, Israël en de volken.

Doorbraak en herstel
We mogen vieren dat God zich met ons verzoend en we mogen ons met elkaar verzoenen. We mogen bidden dat God doorbraak en herstel geeft. In de harten van ouders naar kinderen en van kinderen naar ouders. In de harten van echtgenoten die zich weer openen naar elkaar. Tussen kerken die zich verzoenen om in eenheid te bouwen aan Gods koninkrijk. Met leiders die de handen ineenslaan om ons land onder Gods regie te besturen. Voor de volken en Israël dat zij Jezus mogen kennen.

Inkeer en terugkeer
Dit is een dag van vergeving vragen en vergeving schenken. Een dag van inkeer en terugkeer naar het hart van de Vader. Een dag van witter worden dan sneeuw. Een dag om als christenen ook in de bres te staan voor ons land en God vergeving te vragen ook voor het lichaam van Christus zelf. Een dag om in de bres te staan voor Gods land Israël.

Doe mee en zet tijd apart om woensdag op donderdag te bidden en te vasten en wie weet zelfs witte klederen te dragen. Grote Verzoendag is ook voor ons.

Bovenstaand artikel is aangeleverd door spreekster, schrijfster en zangeres Carin van Essen. Klik hier om haar website te bezoeken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Beste Carin, Een mooie oproep om gehoorzaam te zijn aan God en de door de christenheid in de ban gedane Bijbelse gedenk- en feestmomenten te houden. Dat is zeker gunstig voor de werking van de Heilige Geest onder christenen.

Het is echter wel jammer dat ook u blijft steken in een Christocentrische benadering van deze gedenk- en feestmomenten die oorspronkelijk en natuurlijk niet alleen betrekking hebben op Gods Zoon, de Here Jezus. Ze hebben vooreerst betrekking op het volk Isra'El. Hoewel nog steeds in ballingschap. We zien uit naar herstel.