GerGem Waarde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Jeffrey Schipper

Voormalig visboer is nu GerGem-predikant: "Ik werk nu met levende vissen"

"Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen", zo zegt ds. L. van der Kuijl naar aanleiding van zijn komst naar de gereformeede gemeente in Waarde (foto) in de PZC. In het Zeeuwse dorp gaat de 29-jarige man voor het eerst als predikant aan de slag.

In het interview maakt Van der Kuijl duidelijk dat God in 2013 in zijn leven kwam, tijdens de begrafenisdienst van zijn opa. "Door de toespraak van de dominee bij het graf heen, sprak het Woord dat ik ook een keer zou sterven." De visboer kreeg meer en meer het verlangen om zijn leven op een andere wijze in te vullen. "Als dominee mag je het visnet van het Evangelie uitwerpen in de hoop en de verwachting dat mensen gevangen worden."

De vader van zes kinderen gaat door een zware tijd. Vanwege een open ruggetje moet de jongste (4,5 maanden jong) veel behandelingen ondergaan. "Als hij weer in het ziekenhuis werd opgenomen met een infectie, heb ik ook wel eens mijn vuist naar de hemel geheven. Waarom Heere? (...) Van dag tot dag voelen we ons geholpen door de Heere. Van Hem hebben we kracht gekregen om voor ons ventje met een beperking te zorgen."

De predikant onderstreept dat de Bijbelse boodschap veiligheid biedt in een tijd van crises en onzekerheid. "Bij Jezus kun je veiligheid hebben, tijdens en na je leven."

Foto: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen