Assisttent football coach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Patrick Goede

Football coach ontslagen vanwege weigeren vaccin om religieuze redenen

Een assistent football coach van de U.S. Naval Academy is ontslagen vanwege het weigeren van een coronavaccinatie op religieuze gronden. Billy Ray Stutzmann vertelde op Twitter dat hij ontslagen was door de Academy nadat hij er niet in geslaagd was om een religieuze uitzonderspositie te krijgen. Het beleid van de Academy schreef voor dat alle coaches en stafleden gevaccineerd moesten zijn, dat meldt de Christian Post.

Stutzmann laat op Twitter weten: "Vanwege mijn religieuze overtuiging en na veel denkwerk en gebed, ben ik niet in staat om de verplichtingen van het coronabeleid dat de Naval Academy hanteert, op te volgen. Niet op de manier zoals het in de laatste maanden is aangepast."

"Na een aanvraag voor een religieuze uitzonderingspositie en pogingen om te onderhandelen over alternatieve werkzaamheden, werd ik uiteindelijk ontslagen." Ondanks dat Stutzmann "overtuigd is van zijn geloof" vindt hij wel dat elk individu en instituut zelf een keuze moet maken in hoe ze dit soort zaken behandelen.

Afgelopen maand kondigde het Pentagon aan dat ze van alle militairen eisen dat ze gevaccineerd zijn voor midden september. Afgelopen week kondigde president Joe Biden aan dat hij verregaande plannen heeft om vanuit noodwetten alle ambtenaren in dienst van het land gevaccineerd te krijgen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen