coronamaatregelen op school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2021 door Redactie

Amerikaanse christelijke school bijna gesloten: stemt toch in met coronamaatregelen

Een christelijke school in Colorado werd bedreigd met sluiting, toen ze weigerde de coronamaatregelen van het schooldistrict toe te passen. Resurrection Christian School (RCS) in Larimer County besloot de regels toch te accepteren om open te blijven, meldt de Christian Post. "Onderwijs op school blijft ons hoofddoel, dit kan niet wanneer we de verspreiding van het virus niet tegengaan", aldus Tom Gonzales, voorzitter van de lokale gezondheidsraad in Larimer.

Aan het begin van het schooljaar was er al sprake van een coronauitbraak op RCS. Minstens veertig betrokkenen werden positief getest volgens lokale media. De gezondheidsraad trok meteen aan de bel en drong er bij de christelijke school op aan de coronamaatregelen serieus te nemen en door te voeren. Zonder de maatregelen moest de school haar deuren sluiten. Dit is ongewenst voor de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkeling van de kinderen. RCS besloot om deze reden toch de vereiste coronamaatregelen door te voeren. De christelijke school heeft niet gereageerd op vragen van de Christian Post.

"De basisaanpassingen die van RCS gevraagd worden zijn bewezen effectieve strategieën om een coronauitbraak te voorkomen. We hopen dat we zo risico's voor leerlingen, personeel en bezoekers op de school kunnen beperken", licht woordvoerder van de gezondheidsraad Kori Wilford verder toe. In eerste instantie moest de school maandag per direct de maatregelen doorvoeren, maar Larimer County heeft besloten RCS meer tijd te geven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen