Afghanistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2021 door Patrick Goede

Christenen in Afghanistan gaan nieuwe fase in: "Ze verstoppen zich vanwege bedreigingen"

Christelijke hulporganisaties hebben het contact verloren met veel partners in Afghanistan vanwege de machtsovername van de Taliban. De christenen die in het land zijn achtergebleven gaan een onzekere toekomst tegemoet. "Zelfs binnen het netwerk dat we hebben is er een aantal dat hun telefoonnummers heeft veranderd. Simpelweg omdat het niet meer veilig is", aldus Christian Concern.

William Stark, manager voor organisatie Christian Concern in de regio, vertelt aan de Christian Post: "Christenen verstoppen zich vanwege de actieve bedreigingen in de richting van hun gemeenschap." Zo werd een christelijke man bedreigd met het kidnappen van zijn dochter, die gedwongen zou moeten trouwen met een Talibanstrijder. Een andere christen kreeg een brief van de Taliban waarin stond dat zijn huis aan hen toebehoort. Ook mogen christenen niet meer samenkomen."

"Wij praten over christenen als een religieuze minderheid in het land maar de Taliban zien hen als afvalligen en criminelen. Mensen die gestraft moeten worden", legt Stark uit. "Er moet een diplomatiek proces op gang gebracht worden door de VS, het Verenigd Koninkrijk en andere landen om hen de mogelijkheid te geven om het land te verlaten. Ze hebben een speciale status nodig die hen het land uit helpt."


Afghanistan
- Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
Meer over Afghanistan »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties