Voorganger Greg Locke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2021 door Redactie

Twitter blokkeert anti-vaxx voorganger Greg Locke: "Dit is christenvervolging"

Voorganger Greg Locke uit Tenesse is geblokkeerd door Twitter. Het pro-Trump en anti-vaxx standpunt van de voorganger van Global Vision Bible Church werd gezien als een overtreding van de gedragsregels van de sociale media, meldt Religion News Service. "Dit is christenvervolging", reageert Locke in een Facebookbericht.

De Amerikaanse voorganger deelde regelmatig berichten waarin hij mensen met mondkapjes bespotte. Hij wees mensen die een mondkapje wilde dragen in kerkdiensten van zijn gemeente de deur. "Als je met mondkapjes en onzin aankomt bij mijn kerk, dan vraag ik je te vertrekken. Ik doe niet mee met deze politieke spelletjes van de Democraten in deze kerk. Als je de anderhalve meter afstand wil blijven hanteren, moet je naar een andere kerk gaan", aldus Locke.

Daarnaast plaatste de kerk uit Tenesse een bord met de tekst: 'verboden voor mondkapjes' bij de deur van het gebouw. "We kiezen geloof boven angst", staat op het bordje. Locke geeft aan dat hij wel gelooft dat het coronavirus bestaat en dat de deltavariant gevaarlijk kan zijn, maar hij vindt de maatregelen te ver gaan. Hij raadt niet alleen af mondkapjes te dragen of afstand te houden, maar moedigt gemeenteleden ook aan om vooral niet het vaccin te nemen. "Neem het vaccin niet! Neem het niet", zei hij tegen de gemeente in augustus. "Het is een experimenteel goedje."

De standpunten van Locke vielen niet in goede aarde bij Twitter. Een tweet over de Amerikaanse verkiezingen was de druppel die de emmer deed overlopen. Hij noemde Democratische stemmers 'crack-rokende, demonische linkse' mensen. Locke weigert over het incident in gesprek te gaan met Religion News Service. Wel deelde een video op Facebook, waarin hij uitlegt wat er in zijn ogen is gebeurd. "Als je denkt dat dit geen vorm van christenvervolging is, dan let je niet goed op", aldus Locke. "We zullen Twitter aanklagen en niet stoppen tot het recht zal zegevieren."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Is het christelijk om zo door te drammen?
M
Beetje zielig om direct over christenvervolging te hebben. Een seculier met dezelfde standpunten zou ook een ban krijgen. Lijkt me wel ingewikkeld om als gevaccineerde zo'n pastor te hebben.
Nee, dit is naastenliefde
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)