SGP greenpeace
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Redactie

Greenpeace-activisten intimideren SGP-medewerkers

Greenpeace-activisten hebben dinsdag in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer SGP-medewerkers geïntimideerd en lastiggevallen. Dat blijkt uit berichten en beelden die Tom de Nooijer op Twitter plaatst.

De activisten van Greenpeace slaagden erin om het dak van de tijdelijke Tweede Kamer te bereiken. Daar zorgden ze voor de nodige opschudding. Tom de Nooijer, SGP-raadslid in Oldenbroek, loopt op dit moment stage bij de Tweede Kamer-fractie van zijn partij en besloot een kijkje te gaan nemen bij de activisten op het dak, zo schrijft hij op Twitter. Hij laat weten dat Greenpeace ramen en deuren blokkeerden om te voorkomen dat de politie ze van het dak kon halen.

”Één raam was echter niet geblokkeerd (vergeten), omdat er zonwering voor zat”, schrijft De Nooijer. ”Die heeft kameraard Ardjan Boersma omhoog gedraaid, zodat we eens even een praatje konden maken. Ik ging naar buiten en vroeg waarom er tentjes stonden. Ze vroegen zenuwachtig wie ik was en zeiden dat ze het liefst tot Prinsjesdag blijven. Absurd. Toen sommeerden ze me om weg te gaan, alsof zij de baas van dit Kamergebouw zijn.”

De Nooijer plaatst bij zijn tweets beelden van hoe hij het dak op gaat, met de activisten praat en hoe ze probeerden ook het laatste raam te blokkeren: ”Ze wilden me dwingen om weg te gaan door het laatste raam te blokkeren. Dit om ’de politie tegen te houden’. Toen ik weer binnen was, heb ik snel de zonwering omlaag gedraaid, zodat ze deze niet meer konden blokkeren. Ardjan Boersma drukte snel het raam dicht. Episch teamwork!"

De activisten slaagden overigens niet in hun voornemen om tot Prinsjesdag te blijven. Ze werden namelijk door de politie opgepakt en afgevoerd. Ook daar deelde Tom de Nooijer weer beelden van.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen