illumiNations
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Patrick Goede

Ambitieuze bijbelvertalers willen 95 procent van de wereldbevolking bereiken in 2033

YouVersion Bible is een samenwerking aangegaan met de vertaalgroep IllumiNations zodat in 2033 95 procent van de wereldbevolking toegang heeft tot de Bijbel in hun eigen taal, Deo Volente. Bobby Gruenewald is oprichter van YouVersion Bible en laat aan Christian Headlines weten: "Er zijn ongeveer 6000 talen op deze aarde en vele jaren hebben we het voor lief genomen dat de Bijbel voor duizenden talen en mensen onbereikbaar is gebleven." 

Gruenewald staat verder stil bij het feit dat nieuwe methodes van vertalen en nieuwe technieken het proces van vertalen versnellen, zeker in combinatie met de samenwerking met IllumiNations. "We denken dat het nog tijdens ons leven zal zijn dat we de Bijbel in alle talen beschikbaar zullen hebben. In 2033 hopen we dat het Nieuwe Testament beschikbaar zal zijn voor 99,96 procent van alle talen en de complete Bijbel voor 95 procent van alle talen. De meeste mensen dachten dat dit nog minstens 100 jaar zou gaan duren maar het vertaalproces heeft zich versneld."

Op dit moment is de YouVersion Bible in 2500 talen beschikbaar en wordt er aan 1700 vertalingen gewerkt. Volgens IllumiNations moeten nog zo'n 3.732 talen beschikbaar komen. Voor veel christenen is dit relevant, omdat de verkondiging van het evangelie onder alle volken tot één van de eindtijdtekenen behoort. "Pas dan zal het einde komen", zei ds. M. Klaassen eerder. "Wij zien dat gebeuren. Het zou kunnen dat jij en ik de wederkomst gaan meemaken." Lees ook: Waarom de wederkomst van Jezus volgens ds. Klaassen dichtbij is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het evangelie horen is niet hetzelfde als een Bijbel bezitten. Wycliffe heeft al 2025 tot doel gesteld. Het zit niet altijd mee. Alles op Zijn tijd!
Dit artikel spreekt over YouBible. Volgens mij heet het YouVersion Bible app.