christenen India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Redactie

Indiase christen (14) vecht voor zijn leven na aanval met brandende vloeistof

De Indiase christen Nitish Kuma (14) vecht voor zijn leven nadat hij zware brandwonden opliep bij een aanval door hindoe-extremisten. Zij gooiden brandende vloeistof op de jonge gelovige. "Zijn overlevingskans is klein", vertelt een van zijn verpleegkundigen aan Morning Star News.

Door de aanval is ongeveer 65 procent van Nitish' lichaam bedekt met brandwonden. "Eerst dacht ik dat ze water op mij gooiden, maar al snel begon mijn huid te branden. Het werd elke seconde erger. Ik rende schreeuwend van de pijn naar mijn huis", vertelt de jongen op een moment dat hij bij bewustzijn was.

De familie van Kumar is erg geschrokken. "Een maand voor de aanval werden we door extremisten uit het dorp aangesproken. Zij dreigden onze familie te verbranden om ons christelijke geloof. Wij weigerden ons geloof te verloochenen en bleven in het dorp. Onverwachts werd mijn broertje aangevallen", aldus broer Sanjeet Kumar (17). De familie roept op voor Nitish te bidden die in kritieke toestand verkeert.

Christenen in het Indiase dorp in het oosten van het land hebben regelmatig te maken met vervolging door hindoes. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. "We weten dat de mensen die Christus volgen met vervolging te maken krijgen. We moeten voor het smalle pad kiezen om Gods Koninkrijk binnen te gaan", stelt Sanjeet. "Gelovigen kunnen niet meer samenkomen in regio’s als Azamgarh, Jaunpur en Varanasi. Anders volgen er fysiek geweld, intimidatie en arrestaties", aldus een christelijke leider die anoniem wil blijven in gesprek met International Christian Concern. "Hulp van de politie blijft meestal achterwege, omdat die onder één hoedje speelt met de daders." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen