kerk Zwitserland Brienz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Redactie

Zwitserland voert verplicht coronabewijs in: kerken zoeken naar alternatieven

Sinds 13 september moet iedereen in Zwitserland die een samenkomst van meer dan vijftig mensen bezoekt een geldig coronabewijs laten zien. Het bewijs is vergelijkbaar met de CoronaCheck-app in Nederland en werkt met een unieke QR-code. Protestantse en Rooms-Katholieke kerken van zijn niet blij met het verplichte coronabewijs bij kerkdiensten, meldt Evangelical Focus.

De Zwitserse vereniging van de protestantse Vrije Kerken (Freikirchen) geeft aan niet tegen het coronavaccin te zijn, maar vindt dat deze maatregel te ver gaat. Wanneer er erediensten met meer dan vijftig aanwezigen worden gehouden, is de maatregel ook in kerken van kracht. "Het bewijs biedt een gevoel van veiligheid, maar schendt het recht van mensen op het maken van persoonlijke keuzes", aldus de Freikirchen. "We moedigen mensen aan om zich in te laten enten, maar respecteren het wanneer iemand dit niet doet."

De maatregelen hebben niet alleen gevolgen voor de eredienst, maar voor allerlei verschillende kerkdiensten. De kerkstromingen zijn het erover eens dat bijvoorbeeld uitvaartdiensten toegankelijk moeten zijn voor iedereen. "Iedereen moet een kans hebben om samen te rouwen en afscheid te nemen van geliefden. Dit is essentieel voor het rouwproces en het verwerken van moeilijke situaties", aldus de EKS.

De kerken zijn op zoek naar oplossingen, zodat ze gemeenteleden de veiligheid kunnen bieden die nodig is, zonder mensen uit te sluiten. "We richten ons op het verkondigen van genezing door de boodschap van Jezus Christus. In erediensten ervaren we de aanwezigheid van God en streven we naar het zichtbaar maken van Zijn aanwezigheid in onze omgeving", stelt de vereniging van Freikirchen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Y
Ik zou als kerkleider niet meegaan in de opgelegde corona QR CONTROLE! Er zijn ZEKER alternatieven! In de buitenlucht ! Meerdere diensten tot 50 personen! Huiskerken!

Wat zegt de wetgeving voor de Geloofsgemeenschappen hierover?

Ik zou het ten ale tijden Juridisch gaan aanvechten.

Geen Controle Toestaan. Ik ben er zelf van overtuigd dat het de regring en wereldleiders er niet om gaat om ons te beschermen, maar dit virus als een middel gebruiken om de totale contrale uit te gaan voeren. Het begin van de tijd waar de bijbel over spreekt.
Er komt een mooi poster in de horeca in omloop.

Laat deze ook voor de kerken gelden.
H
Wat in het buitenland gebeurt (vooral in EU), komt ook deze kant op. Zo moeten in Italie alle werknemers vanaf 15 oktober verplicht gevaccineerd zijn anders kun je gaan. Andere landen stelen restricties in op andere maatschappelijke gebieden en doen dit langzamer of sneller. Menig regeringsleider laat zich denigrerend uit tegen ongevaccineerden en liegen dat het gedrukt staat. Vandaag zus, morgen zo, maar ondertussen samen op weg naar totale controle door de Staat. Moeten wij daarover nog discussiëren welke geestesgesteldheid dit is ??