Foto markt - Sanne Popijus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 september 2021 door Sanne Popijus

Profetie op de markt: "Niet te veel nadenken, gewoon doen"

Hoe kan je God dienen tijdens het doen van je boodschappen? Sanne Popijus vertelt over een bijzondere ontmoeting op de markt. "Het was een mooie gelegenheid om iets over God te zeggen tegen de marktkoopman", aldus Sanne.

Dit weekend was ik op de markt voor wat boodschappen. Ik zag een mooi vest hangen bij een kraam, precies in de kleur die ik graag wilde. Ik liep er heen en pastte het vest. Het zat als gegoten en ik besloot het te kopen. Terwijl de marktkoopman het vest inpakte zei hij: "En, wat doe jij?" Een beetje overvallen door de directe vraag zei ik: "Eh.. ik doe heel veel verschillende dingen." "Oh nou, dat is mooi als je zo breed georiënteerd bent", zei de man. "Maar eh, ik heb geen pin." "O, Ik ben zo terug", zei ik en ik liep naar de pinautomaat om de hoek.

Ondertussen bedacht ik me dat dit een mooie gelegenheid was voor God iets te zeggen tegen deze geïnteresseerde koopman. Al pinnend vroeg ik Hem wat Hij zou willen zeggen. Ik kreeg een paar dingen in mijn gedachten en liep terug naar de kraam. Mijn hart begon te bonken in mijn keel... Niet teveel nadenken, gewoon doen, zei ik tegen mezelf.

"Hallo, ik ben er weer!" De man draaide zich om van het rek waar hij kleding stond te sorteren. Bij het afrekenen merkte hij op: "Jij doet vast iets met manicure want je nagels zien er zo mooi uit." Haha, dit was het dan, hét moment om in te haken. "Nee, ik doe niks met manicure. Onder anderen leer ik mensen om de stem van God te verstaan en opbouwende, troostende en bemoedigende dingen met elkaar te delen die door God zijn ingegeven. Zou u willen weten wat Hij tegen u wil zeggen?"

"Nee", antwoorde hij en hij schudde zijn hoofd. "Ook niet als het iets liefs is?", vroeg ik. "Nee", antwoorde hij resoluut en weer schudde hij zijn hoofd met zijn armen over elkaar. "Waarom niet?", vroeg ik. De marktkoopman vertelde zijn verhaal. Ik luisterde totdat hij op een gegeven moment aarzelend zei: "Maar als je het echt kwijt wil mag je het wel vertellen..."

Ik had zijn nee gerespecteerd en dit was mijn kans! "Nou als u het goed vind dat doe ik dat. Het eerste waar ik aan moest denken is dat u leuke humor heeft en een gangmaker bent die goede grappen maakt, bijvoorbeeld als Jack Spijkerman. God heeft die humor in u gelegd. Zwijgend bleef de man luisteren. Het tweede is dat God zei dat u last heeft van uw knie." Nu werden zijn ogen zo groot als schoteltjes. "Uw rechterknie", zei ik. "Dit is echt bizar!", zei de man. "Heb je soms mijn litteken gezien?!" Nee, dat had ik niet gezien. Hij bleek op 17 jarige leeftijd een ongeluk te hebben gehad en de betreffende knie was altijd zwakker gebleven dan de andere. Ter plekke (met mijn nog ogen open) bad ik voor compleet herstel van zijn knie, nadat ik uiteraard zijn toestemming had gevraagd.

Als laatste deelde ik een beeld dat ik had van hem als kind dat muntjes van de straat raapte. Mijn uitleg zat er echter naast. Maar de man zei: "Ik denk dat ik al weet wat God daarmee bedoeld!" - Zijn geloof groeide zichtbaar - "Als kind verdiende ik geld voor de kinderen in Afrika door oude kranten te verzamelen. De opbrengst bewaarde ik in een sigarenkistje. Maar op school werd ik beschuldigd door een leerkracht die zei dat ik gewoon snoep kocht van dat geld en dat was niet waar." Ik vertelde Hem dat God zijn kinderlijke hart had gezien en dankbaar was voor zijn bewogenheid voor de kinderen in Afrika. Dat God verlangt naar een relatie met mensen en dat Hij daarin ook spreekt en zichzelf wil laten kennen.

Hij kende alleen de God van religie, van mensen die op zondag naar de kerk moeten. Hij vroeg mij ook hoe God dan in mijn leven was gekomen en dat kon ik hem kort vertellen. We hadden een mooie ontmoeting en ik weet zeker dat hij geraakt is door de liefde én kracht van God en dat er een zaadje in zijn hart is geplant.

Wil jij ook graag leren bewegen in de gaven van de Heilige Geest en groeien in jouw relatie met God? Kijk naar één van de online activatie cursussen van Ruah school van profetie.


Evangelisatie
- Onverwachts preekte ds. Floor in een drukke winkelstraat: "Misschien preken we als dominees te veel ‘voor eigen publiek’"
- Erica heeft een passie voor evangelisatie: "Soms sta ik mensen huilend te woord"
- Bijzondere evangelisatieboodschap op bedrijventerrein Werkendam: 'Jesus Saves'
- Terugluisteren: David de Vos bereidt zich voor op gevaarlijke evangelisatiereis
- Hans Tims benadrukt de grote noodzaak van evangelisatie: "Evangelisatie is het kloppende hart van God"
Meer over Evangelisatie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Mooi getuigenis.

Door profetie zal alles wat de niet gelovige beweegt aan het licht komen, en hij zal belijden: 'Werkelijk, God is in uw midden'.
J
Heerlijk!!!!!!

Prijs God
Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je mag luisteren naar die zachte innerlijke aanwezigheid van Gods Geest. We beseffen vaak niet hoe woorden genezing kunnen brengen als ze vanuit de troon van God komen. Inderdaad eerst luisteren naar wat de Geest heeft te zeggen en dan pas spreken. Want een woord is juiste vorm gesproken, is als gouden appelen op zilveren schalen. (Spreuken 25:11 NBG ) Dank voor het delen.