Kapelaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Patrick Goede

Kapelaan die honderden families bijstond na aanslagen 9/11 blikt terug op Gods trouw

Afgelopen zaterdag was het 20 jaar geleden dat Amerika te maken kreeg met een golf van terreur. De Twin Towers stortten in nadat er twee vliegtuigen in waren gevlogen. In totaal stierven 2996 mensen. Kapelaan Jim Jenkins stond honderden getroffen families bij en blikt bij de Christian Post terug op die tijd. "De Heer had de ontmoetingen die ik zou hebben al voorbereid."

Hij vervolgt: "Ik was er precies op het juiste moment. De eerste drie uur van de dagen waren we op de plek waar de lichamen geborgen werden. Ik kan het alleen maar vergelijken met beelden die ik van de bombardementen op Berlijn heb gezien. Zo ver het oog reikte. Het was zo intens, zo ontnuchterend."

Troost
's Avonds stond Jenkins naast families die hun overleden geliefden kwamen identificeren. Ze zagen hoe hun dierbaren weggedragen werden. Jenkins stond hen bij in gebed. "Ik sprak over de beloften van God en de Heilige Geest, de Trooster. Ik voelde dat als ik aan het spreken was mensen mijn gezicht niet zagen maar dat van God. Ik geloof dat ze door mijn bediening zijn gunst ervoeren."

De weken bij Ground Zero zijn Jenkins niet in de koude kleren gaan zitten. Zo ontwikkelden cellen zich in zijn maag tot een voorstadium van kanker, vanwege alle giftige dampen die hij in die periode inademde. Ook kampt de pastor met PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) en heeft hij nachtmerries waarin zijn handen niet meewerken als hij lichamen onder het puin vandaan probeert te halen."

Toch houdt de kapelaan zich vast aan Gods beloften. "Er gebeurt iets als je tot God bidt, als je het uitschreeuwt met onuitsprekelijke verzuchtingen. Waar we ook zijn, de Heer ontmoet ons temidden van onze gebrokenheid."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen