Dave Ruben
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Patrick Goede

Dave Ruben ziet vaccinatieverplichtingen in VS als "grote bedreiging" voor vrijheid van religie

De bekende podcaster en schrijver Dave Ruben maakt zich zorgen om de steeds verder gaande maatregelen die in het kader van de strijd tegen het coronavirus genomen worden. "Het is een grote bedreiging en een absolute aanval op de grondwet van de Verenigde Staten", aldus Ruben in gesprek met Faithwire.

De uitspraken van Ruben volgen daags na de aankondiging van president Biden dat alle bedrijven met meer dan 100 werknemers moeten zorgen dat iedereen gevaccineerd is en anders moet er wekelijks getest worden. United Airlines kondigde aan dat stafleden die in aanmerking komen voor religieuze uitzonderingsposities wat betreft het vaccin, met onbetaald verlof worden gestuurd, "totdat het virus verdwijnt".

Ruben reageert op deze ontwikkelingen: "Ik denk dat we de afgelopen twee jaar hebben geleerd dat de regering neemt en neemt en neemt, totdat genoeg mensen zeggen: 'Nu kun je niets meer nemen'. Misschien wordt dat wel de gemeenschap van gelovigen die nu onder vuur liggen op een miljoen verschillende manieren. Misschien zeggen zij uiteindelijk: 'Genoeg is genoeg'. Uitzonderingen vanuit religieuze overtuigingen gelden niet meer, terwijl het gaat om een ziekte waarbij 99,9 procent van de mensen herstelt, zeker als je al gezond bent."

Op dit moment zijn er wereldwijd ongeveer 224 miljoen besmettingen met corona geregistreerd, van ongeveer 4,6 miljoen mensen is bevestigd dat zij zijn omgekomen door het virus. Dit is iets meer dan 2% van het totale aantal besmettingen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Misschien dat Biden ook wat tegen het wapenbezit kan doen. Daar vallen ook nogal wat doden.
J
Wat hebben al die corona-doden (nu ruim 1500 per dag) aan al die rechten?
J
1500 doden, alleen al in de VS.
Toon meer reacties (4)