muur Israël-Palestina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

"Christenen moeten geen partij kiezen in conflict tussen Israël en Palestina"

Moet je als christen pro-Israël zijn? En betekent dat dan dat je ook tegen Palestina moet zijn? Volgens de Amerikaans-Israëlische auteur Joel Rosenberg sluit het een het ander niet uit. "God is geen of-of God", aldus Rosenberg in gesprek met Christian Today.

De auteur waarschuwt tegen het ontstaan van tweedelingen in de kerk door dit soort dilemma's. "Er zijn te veel verschillende 'kampen' onder protestantse christenen", geeft Rosenberg aan. "Aan de ene kant heb je pro-Israël christenen die iedereen die in het voordeel van Palestina spreekt als vijandig ziet. Aan de andere kant kunnen sommige christenen vijandig zijn richting Israël en wijzen zij op discriminatie van Arabieren in het land, kolonialisme en imperialisme." Rosenberg geeft aan dat er geen sprake is van systematische discriminatie in Israël en Arabieren dezelfde functies en rechten hebben als andere Israëli.

Rosenberg moedigt christenen aan om al hun naasten lief te hebben. "Ik roep de kerk op de leiding te nemen in het liefhebben van Israël én haar buurlanden. Dit is wat we mogen leren van Jezus", aldus Rosenberg. Hij vertelt hoe zijn eigen gevoelens richting Joden zijn veranderd door de jaren heen. Rosenberg groeide op in een moslimfamilie en bekeerde zich op latere leeftijd tot het christendom. "Mijn houding veranderde toen ik in de Bijbel las over het volk van God, Israël, en het bijbehorende verhaal van verlossing voor alle mensen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Onze taak als Christen is om achter Israel te staan en ze te zegenen Gen 12:3 "Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal ik vervloeken".
M
Genesis 12 vers 3 gaat over de nakomelingen van Abraham. Raad eens van wie de Palestijnen (Arabieren) afstammen?
Toon meer antwoorden (1)