Voorganger omgekomen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Patrick Goede

Nigeriaanse pastor afgeslacht met machete: "Gruwelijk en wreed"

In Nigeria is pastor Silas Yakubu Ali omgebracht. Hij was predikant van de Evangelical Church of Winning All Church, in de stad Kaduna. Afgelopen zaterdag werd de eerwaarde aangevallen met een machete, een groot mes van rond de 30 tot 50 cm lang. Dat laat de Nigeriaanse nieuwszender Punch weten.

Staatsecretaris Samuel Aruwan van internationale veiligheid en familiezaken laat weten: "Veiligheidsdiensten hebben de dood van eerwaarde Silas Yakubu Ali door onbekende aanvallers bevestigd. In hun rapport staat dat de pastor voor het laatst op zaterdag gezien werd en dat zondagochtend tijdens een zoektocht zijn lichaam gevonden is. Hij is vermoedelijk aangevallen en door machetesteken om het leven gekomen."

Ook gouverneur Nasir El-Rufai laat via de staatsecretaris zijn medeleven blijken aan de kerk en familie van pastor Yakubu Ali. Aruwan: "De gouverneur van Kaduna heeft laten weten diep bedroefd te zijn door het nieuws van zijn dood, die hij omschrijft als "gruwelijk en wreed". Hij roept op tot gebed voor de ziel van de pastor en zendt zijn condoleances naar de kerk en familie van Silas Yakubu Ali. Hij bidt dat God hen bij mag staan en troost na dit pijnlijke en plotselinge verlies.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen