Victory Boyd - Star Spangled Banner YouTube
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Ongevaccineerde christelijke zangeres niet welkom bij American Football-wedstrijd

De christelijke zangeres Victory Boyd mag niet optreden bij een grote American Football-wedstrijd in de Verenigde Staten, omdat ze niet ingeënt is tegen het coronavirus. Boyd weigert de vaccinatie vanwege haar christelijk geloof, meldt de Christian Post. "In gebed heb ik met de Heer gekozen het vaccin niet te nemen", aldus Boyd. Ondanks dat ze het Amerikaanse volkslied niet zal zingen op het sportveld deelt ze haar uitvoering van the Star Spangled Banner op YouTube.

Volgens de zangeres is de vaccinatieplicht voor het bijwonen van de wedstrijd een schending van haar grondrechten. Ze wijst op het recht op medische geheimhouding. "Of ik het vaccin wil nemen is tussen mij, mijn dokter en God. Op dit moment leidt de Geest mij om op te komen voor keuzevrijheid", aldus de zangeres. "Vrijheid wordt nooit verkregen zonder conflict. We kunnen niet gewoon blijven wachten tot dit over is. Laten we elkaar respecteren en onze eigen medische keuzes maken. Op deze manier kunnen we in liefde samenleven."

Op YouTube deelt Boyd een akoestische uitvoering van the Star Spangled Banner. "Nadat ik ben afgezegd door de National Football League (NFL) om het volkslied uit te voeren wegens mijn vaccinatiestatus, besloot ik alsnog te zingen. Niet voor een volle tribune, maar voor Amerika. Om haar zo te herinneren wie ze is, een land en thuis voor vrije en dappere mensen. Deze uitvoering is voor iedereen die opkomt voor vrijheid. Ik sta achter jullie", schrijft Victory Boyd onder de video.

Bekijk de uitvoering van the Star Spangled Banner in de onderstaande video van Victory Boyd.

Het geloof werd belangrijk voor Boyd na een heftig ongeluk, waardoor ze weken niet kon spreken en praten vanwege een gebroken kaak. "Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen zingen", vertelt Boyd over de gebeurtenis. "Ik dacht dat ik alles kwijt was, mijn identiteit en mijn plaats in de maatschappij. De naam Victory (overwinning, red.) leek niet meer bij me te passen. Voor een lange tijd was ik depressief door het trauma. Ik had Jezus nodig." Jezus maakte zijn aanwezigheid kenbaar aan Victory door haar kracht te geven tegen de negativiteit in haar gedachten te vechten. "Jezus heeft elke leugen verslagen en schenkt overwinning die Hij al heeft behaald voor ons allemaal."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zeer zorgelijke ontwikkeling, dat er zo rigide omgesprongen wordt met ongevaccineerden.
R
Prachtig gezongen en inderdaad zorgelijk Hans... :-(