Asif Masih verwond - Pakistan (morning star news)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Schietpartij op kerk in Pakistan: vier christenen verwond

In de buurt van Lahore in Pakistan hebben radicale moslims op de huizen van christenen en een kerk geschoten. Slachtoffer Asif Masih getuigt op Morning Star News van de vreselijke gebeurtenis. "Ik schreeuwde naar mijn kinderen dat ze naar binnen moesten, toen ik de moslims hun geweren op de kerk zag richten", aldus de Pakistaanse christen.

Volgens Masih richtte de gewelddadige mannen zich vervolgens op de huizen van de christenen die om de kerk heen woonden. Masih werd zelf geraakt in zijn benen. In totaal raakten minstens vier gelovigen verwond, waaronder een zwangere vrouw. "Ik kon mezelf maar net aan naar binnen slepen en mijn hek sluiten. Ondertussen bleven ze schieten", aldus de christen. "Ik hoorde hen roepen dat ze geen christen in de omgeving zouden sparen en de kerk plat zouden branden."

Verschillende buurtbewoners belden de politie. Bijna zes uur later arriveerden de agenten. Volgens Masih is de politie laks in het vervolgen van moslims, met name invloedrijke mensen die betrokken waren bij deze aanval volgens het slachtoffer. "Onze hele wijk is doorzeefd met kogels, maar de politie weigert het als een aanslag te registreren", stelt Masih. "De politie beschermt de schutters omdat het moslims zijn en wij zijn arme christenen."

De politie geeft aan dat ze wel degelijk in actie zijn gekomen. "We hebben drie mannen gearresteerd en werken aan verdere arrestaties", aldus woordvoerder Muhammad Azeem. "We zullen deze zaak tot op de bodem uitpluizen. Aan de hand van het onderzoek zullen de feiten boven water komen."

Christenen in Pakistan hebben te maken met zware vervolging die invloed heeft op alle aspecten van het dagelijks leven. Het land staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenen zijn derderangs burgers in het land en kunnen moeilijk aan werk komen, daarnaast hebben ze te maken met vervolging. Wanneer de Pakistaanse christenen naar de politie stappen, kan dit wegens corruptie en de strenge islamitische wetgeving in hun nadeel uitpakken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen