Mercy ships
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 september 2021 door Patrick Goede

Ziekenhuisschip van 200 miljoen 'Global Mercy' kiest 't ruime sop: "Een varend wonder!"

Het nieuwste paradepaardje van Mercy Ships, de Global Mercy, is varend gesignaleerd door voorzitter van Mercy Ships Nederland, Jan van den Bosch. Het ziekenhuisschip dat arme landen gaat voorzien van de broodnodige medische hulp is dankzij de steun van vele donateurs van over de hele wereld tot stand gekomen. "Dit is een droom die uitkomt. Hier vaart hij, het heeft 200 miljoen dollar gekost en is volledig betaald uit giften", vertelt Van den Bosch terwijl achter hem de machtige hoorn van het kolossale schip klinkt.

Mercy Ships maakt chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, op en rond de grootste ziekenhuisschepen ter wereld. Dankzij de inzet van honderden vrijwilliger-professionals ontvangen jaarlijks duizenden mensen in Afrika een gratis operatie of medische behandeling, en worden gezondheidswerkers ter plaatse getraind.

"Hij vaart nu de haven van Antwerpen binnen waar hij ingericht gaat worden, het schip is van binnen namelijk nog een karkas en kan dus nog niet bezocht worden", vervolgt Van den Bosch. "Het is mooi om te vertellen dat er 7000 m2 ziekenhuisruimte is en dat er duizenden vrijwilligers, artsen en chirurgen levensreddende operaties zullen verrichten. Ik ben blij dat de Global Mercy straks naar Nederland zal komen waar hij twee weken te bewonderen valt in de haven van Rotterdam. Dat zal zijn van 26 februari tot 14 maart tijdens de European Celebration. Hartelijk welkom in Rotterdam, aan boord van een varend wonder waar we God zeer dankbaar voor zijn!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen