Paul Blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Paul Blokhuis over verlies dochter: "Misschien is mijn geloof wel sterker geworden"

In een uitgebreid interview kijkt demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis in de NRC terug op de de afgelopen jaren. Daarbij wordt er niet alleen gesproken over zijn werk als staatssecretaris en het gevecht dat hij voerde tegen onder meer roken, maar ook over het vreselijke verlies dat hij leed toen zijn dochter Julia vorig jaar overleed.

Blokhuis vertelt hoe Julia in enkele dagen tijd van een gezond meisje steeds zieker werd en uiteindelijk overleed. Ze had een zeldzame auto-immuunziekte en ondanks dat de artsen alles deden om haar te redden, moest Blokhuis afscheid nemen van zijn 18-jarige dochter: ”Je gunt het je ergste vijand niet. Een kind van achttien, zo’n lief meisje. Het is één grote bak weemoed. Tot het einde van mijn leven zal ik verdriet hebben.”

Aan het einde van het interview krijgt Blokhuis de vraag of zijn geloof in God is veranderd door de dood van Julia. ”Misschien is het wel sterker geworden”, reageert hij. ”Ik zie zo veel medeleven en misschien klinkt het vroom, maar ik leg dat uit als een knipoog uit de hemel. God kan door mensen dingen laten zien. Al heb ik veel vragen. Waarom moest zo’n ontzettend lief meisje overlijden? Ik heb weleens ’potverdomme’ gezegd. Toen Julia zo ziek was zei ik tegen God: kom op, laat eens wat zien, kom even uit de hemel. Alsof Hij mijn broertje was die naast me stond. Op het brutale af. Maar in mijn ogen wel reëel. Je mag best aan Hem vragen waar dit nou goed voor was.”

Lees hier het hele interview.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen