russisch orthodox
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Russische verkiezingen: leider politieke partij noemt Jezus "eerste communist ter wereld"

In een poging christelijke stemmers te winnen heeft de leider van de Russische Communistische Partij gesteld dat Jezus de eerste communist ter wereld was. Dat zei hij tijdens een interview waarbij hij verwees naar de Bergrede.

Op 17 september vinden er in Rusland parlementsverkiezingen plaats. Gennadi Zjoeganov, die al bijna dertig jaar de leider is van de partij, stelde in het interview dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen de boodschap van Jezus en de leer van Karl Marx en Vladimir Lenin. Zo lijken de Bergrede uit het Bijbelboek Mattheüs en de ethische code van de communisten volgens Zjoeganov behoorlijk op elkaar.

De Russisch-Orthodoxe Kerk kon zich niet vinden in de uitspraken van de leider van de Communistische Partij en stelde dat God met geen enkele politieke of economische leer vergeleken kan worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De wereld wordt al gekker.hoe durft hij dit te zeggen.pakte Jezus ook mensen op ? No

Liet hij mensen vervolgen omdat zij niet in hem geloven? No

Jezus hield van de mensen

Bij Jezus ben je vrij
K
Het is wel opmerkelijk en bijzonder dat de Russische overheid het huwelijk ziet tussen een man en een vrouw en andere vormen van relatie s als abnormaal beschouwen. Andere geaardheid word gezien als een handicap, er worden mensen geboren met allerlei handicaps. Gelukkig worden mensen met handicaps geen tweederangsburgers.

Helaas is in Nederland het abnormale, normaal geworden.