Rohrer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Transgender-bisschop ingezegend in één van de grootste kerken van Verenigde Staten

In de Evangelische Lutherse kerk in de Verenigde Staten is voor het eerst een bisschop ingezegend die openlijk transgender is. Het gaat om de 41-jarige Megan Rohrer de komende zes jaar de bisschop van de Sierra Pacific Synode zal zijn.

Daarmee is Rohrer verantwoordelijk voor in totaal 200 gemeenten en 36.000 gelovigen binnen de Amerikaanse kerk. Die kerken zijn te vinden in het noorden van de staten Nevada en Californië. Rohrer werd gekozen nadat de vorige bisschop aankondigde met pensioen te zullen gaan.

Afgelopen zaterdag werd de bisschop ingewijd in de Grace Cathedral in San Francisco. Eerder liet Rohrer weten niet aangesproken te willen worden als hij of zij maar als they.

De Evangelische Lutherse kerk is een progressieve kerk en behoort met 3,3 miljoen leden tot de drie grootste kerken in de Verenigde Staten. In 2010 stelde de kerk het ambt open voor praktiserend homoseksuelen. Er werden direct zeven LHBTI+-predikanten aangesteld. Rohrer was één van hen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Als iemand vindt dat er over hem of haar in een meervoudsvorm zoals "they" moet worden gesproken, krijg ik een akelige associatie met iemand in de Bijbel die zichzelf "Legioen" noemde ..... (Marc. 5 : 10)
Hoe bedroevend en triest om te zien hoever deze Lutherse Kerk is afgedwaald van het Woord van God. En daarmee maakt deze kerk zich krachteloos, want de Heilige Geest, de Geest der waarheid, kan zich niet verbinden met dwaling, hoe goed mensen het ook bedoelen.

Als men mensen echt wil liefhebben, kan dat alleen als men zich aan Gods Waarheid houdt. Liefde en waarheid mag men nooit van elkaar losmaken.

https://stichting-promise.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=816:liefde-en-waarheid&tmpl=componentJ
Ik word nooit aangesproken met hij of zij. Meestal is het jij of u.