Surfers voor Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 september 2021 door Patrick Goede

Christian Surfers International deelt goede nieuws van Jezus: "Eerste man die op water liep"

Het begon allemaal als een groep van gelijkgestemden die zagen dat ze een minderheid vormden in de kerk. Maar toen de christelijke surfers zich vereenigden en groeiden onder de vlag van Christian Surfers International, zagen ze welke verantwoordelijkheid ze hadden richting een wereld in nood. "We geloven in de kracht van een wereldwijde surfcommunity die stranden over de hele wereld kan bereiken", legt de organisatie uit.

De organisatie heeft inmiddels afdelingen in 35 landen met daarbij 175 lokale evangeliesatieprojecten. Sommige plekken op de wereld met de beste golven herbergen juist de armste dorpjes. De surfers zijn er dus niet alleen om de golven te trotseren. Ze bestrijden armoede, proberen goed te zorgen voor het milieu en verlenen noodhulp als een gebied getroffen wordt door rampspoed. 

Na het verlenen van hulp bij de basisbehoeften van dorpen wordt er begonnen met bijbels onderwijs. Ook hun niet-gelovige surfvrienden krijgen van Jezus te horen met een speciale Surfbijbel waarin getuigenissen staan van 18 bekende surfers. De Bijbels zijn een uitgave van de New Living Translation, het hedendaagse Engels moet er voor zorgen dat het Woord van God beter begrepen kan worden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen