Dr. Collins - Religion News Service
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2021 door Redactie

Bijzondere oproep aan Amerikaanse christenen: "Deel het goede nieuws door het vaccin"

Dr. Francis Collins van het Amerikaanse Nationale Instituut van Gezondheid (NIH) geeft aan 'lichtelijk gefrustreerd' te zijn vanwege de lage vaccinatiegraad onder christenen. "Ik geloof dat ik ben geroepen om als wetenschapper en gelovige te helpen deze pandemie te stoppen", aldus dr. Collins in gesprek met Religion News Service.

Volgens de gezondheidsexpert is de aarzeling van de christenen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus een van de redenen waarom er dagelijks meer dan 1.000 Amerikanen sterven aan de gevolgen van de delta-variant van het coronavirus. Dr. Collins geeft aan dat hij hoopt dat met name witte evangelicals de urgentie van het coronavaccin in zullen zien en zich toch laten inenten. "Dit zal een groot verschil maken", aldus dr. Collins. "Kerkelijk leiders kunnen gemeenteleden helpen in hun beeldvorming rondom het vaccin en hun roeping gebruiken om de pandemie ten einde te brengen."

"Er zijn veel witte evangelicale christenen in Amerika die op dezelfde manier kijken naar het coronavaccin. Ik verschil misschien sterk van iemand uit een typische witte kerk in Mississippi, maar ik geloof dat we als volgelingen van Jezus allemaal het goede nieuws willen delen met anderen. Door het vaccin kan je op een andere manier het goede nieuws delen", stelt dr. Collins.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Eindeliojk iemand met "brains".....
N
Marc jij bent vast niet 'geestelijk genoeg ' ,anders praatte je niet zo normaal
Wij mogen, ook als kinderen van God, dankbaar zijn dat we met de door God gegeven hersenen en technische middelen een vaccin hebben kunnen ontwikkelen, dat de kans op overlijden door corona flink kan verkleinen. Het is onjuist om te zeggen: "Je vertrouw op God óf op het vaccin". Het kan namelijk heel goed samengaan. Het is daarom geen schande om gevaccineerd te worden.
Toon meer antwoorden (3)