Mexicaans kruisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2021 door Redactie

Mexicaanse christenen bedreigd met huisuitzetting vanwege geloof

Twee Mexicaanse, protestants-christelijke families worden bedreigd met huisuitzetting door hun buren vanwege hun geloof. De familie Cruz Hernández en Santiago Hernández leefden meer dan een jaar zonder toegang tot riolering en wate volgens Christian Solidarity Worldwide. Onlangs sloten de christenen een akkoord met hun vijandige buren op een buurtbijeenkomst, maar volgens de gezinnen blijft de gemeenschap hen bedreigen.

De gezinnen worden al sinds 2019 bedreigd. Acht andere gezinnen uit de protestantse kerk in La Mesa Limantitla kozen ervoor hun geloof af te zweren om de dreigementen te stoppen. De Mexicaanse kerkelijke leiders Cruz Hernández en Santiago Hernández weigerden dit te doen. Daardoor konden ze geen gebruik meer maken van riolering, watervoorziening en elektriciteit.

Na meer dan een jaar in erbarmelijke omstandigheden geleefd te hebben, werden Cruz en Santiago gedwongen een document te tekenen waarin ze akkoord gingen geen kerkelijke bijeenkomsten te organiseren én een boete te betalen van omgerekend iets minder dan 2500 euro. Ondanks dat de Mexicaanse christenen akkoord gingen met de afspraak en de boete, blijven mensen uit La Mesa Limantitla hen bedreigen met huisuitzetting.

Christenen in Mexico worden steeds meer bedreigd en vervolgd. Het land steeg het afgelopen jaar vijftien plekken op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors naar plek 37. Ze hebben te maken met vervolging door bendes en drugskartels wanneer ze weigeren met hen mee te werken. Daarnaast reageren sommige gemeenschappen vijandig op bekeerde gezinnen en worden zij in sommige gevallen uit hun woonplaats weggejaagd volgens de hulporganisatie voor vervolgde christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen