vluchteling kind Kabul, Afghanistan 2021
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 september 2021 door Redactie

Grond van oorlogsgebied Afghanistan 'rijp voor de kerk om te groeien'

Ondanks de strenge islamitische wetgeving en heftige christenvervolging groeit de kerk in het Midden-Oosten harder dan ooit. Zo kent Irak de snelst groeiende kerk ter wereld. Evangelist Joel Richardson van Global Catalytic Ministries (GCM) voorspelt in gesprek met CBN News dat de kerk in Afghanistan net zo hard zal groeien. "Het islamitische regime maakt de grond rijp voor het christelijk geloof om te groeien", aldus Richardson.

Volgens Richardson biedt de oorlogssituatie kansen voor gelovigen. "Job zegt in de Bijbel: 'Maar zal Hij de hand niet uitsteken naar iemand in een puinhoop, als die daarom in zijn verdrukking om hulp roept?' (Job 30:24, HSV) In het midden van deze wanhoop zijn zielen hongerig naar God, dit biedt kansen", stelt de evangelist. Hij heeft in het geheim contact met christenen in Afghanistan. Zelfs contact met het buitenland of het bezit van een Bijbel op de telefoon kan dodelijk zijn voor Afghaanse christenen.

Toch is het zeker niet makkelijk voor christenen in Afghanistan om te geloven en anderen te bereiken met het evangelie. Zij verkeren continu in levensgevaar. "De christenen zijn bang. Veel van hen lijden zwaar. Juist in die zwakte blijven ze streven naar meer en ze vinden voldoening daarin", aldus Richardson. Afghaanse christenen hebben zich volgens de evangelist volledig toegewijd aan de wil van de Heer, wat er ook zal gebeuren. "Ze begrijpen goed wat de gevolgen zijn, maar kiezen er toch voor Gods plan voort te zetten."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen