Boot in Oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2021 door Redactie

Moslimextremisten vermoorden Oegandese christen (19) op zijn boot

De Oegandese christen Dante Tambika (19) stapte nietsvermoedend in zijn boot om te vissen op Lake Lemwa, Oeganda op 31 augustus met wat vrienden. Niet veel later werd hij gewurgd door moslimextremisten om zijn christen-zijn, getuigt overlevende Stephen Mukama in gesprek met Morning Star News. "Dante kon niet zwemmen", vertelt Makuma over de moord op zijn vriend.

Dante Tambika was met een aantal vrienden aan het vissen in het oosten van Oeganda toen moslims hun boot passeerden. Makuma vertelt dat de moslims dreigden hen te vermoorden, maar hen verder met rust lieten. Later kwamen ze de radicale islamitische groep opnieuw tegen. Dit keer kwamen de christenen in de boot niet zo maar weg. De moslims dwongen de christenen hun geloof af te zweren. "Dante zei dat hij zijn geloof niet kon verloochenen. 'Als je ons wil vermoorden, doe dat dan. We zijn er klaar voor', zei hij", aldus Mukama.

Het water was de enige uitweg voor de christenen op de boot. "Ik en een aantal andere jongens konden vluchten, omdat wij kunnen zwemmen. Maar Dante zat vast op de boot", vertelt Makuma. De jonge christen kwam om het leven bij de heftige aanval. Het lichaam van Dante werd later aan de waterkant gevonden door Makuma en de anderen. Hij was overleden en in allerlei vistouwen gewikkeld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De Heer ontferme Zich over Dante!