Rene de Reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2021 door Redactie

Scriba PKN: "We gaan niet om test- of vaccinatiebewijzen vragen in de kerk"

Als je een voetbalwedstrijd bezoekt, dien je een test- of vaccinatiebewijs te tonen. De kans is aanwezig dat dit binnenkort ook voor bijvoorbeeld het theater en de bioscoop gaat gelden. Maar de kerk zal vrij toegankelijk blijven. De Protestantse Kerk in Nederland zal in ieder geval niet om test- of vaccinatiebewijzen vragen, zo was scriba René de Reuver duidelijk in gesprek met Groot Nieuws Radio.

”In principe is iedereen welkom in de kerk”, reageert De Reuver als het gesprek richting test- en vaccinatiebewijzen gaat. ”Wij zullen als het om testen en vaccineren gaat ook heel erg de verantwoordelijkheid bij mensen zelf leggen.” De kerk wil volgens de scriba niet meedoen met het verplicht stellen van een vaccinatiebewijs of een negatieve test om toegang te krijgen. ”Het doet ons al veel pijn dat we nu vanwege de anderhalvemetermaatregelen niet iedereen binnen kunnen laten.”

”Sommige mensen kunnen of willen zich vanwege principiële bezwaren niet laten inenten”, vervolgt De Reuver. ”Maar we gaan niet als kerk zeggen dat je pas naar binnen mag als je gevaccineerd bent of een negatief testbewijs laat zien.”

Beluister het hele gesprek hier. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik verwacht eigenlijk niet anders, want als een kerk hier in mee zou gaan is zij niet anders dan een instrument / verlengstuk van satan en zijn demonen!
E
Ik ben ongelooflijk teleurgesteld in de houding van de PKN. De kerk heeft verzuimd te protesteren tegen het onrecht wat o.a. horeca, sportscholen en bejaarde mensen in verzorgingshuizen is aangedaan. De kerk kwam niet op tegen onrecht en volgde elk directief van het RIVM op en genoot zelfs een voorkeurspositie door aparte afspraken te maken met Justitie. Schande.Samen met een paar andere artsen heb ik onlangs Medisch Ethisch Contact opgericht. Ik mis collectief verzet van predikanten. Zie ook https://www.medischethischcontact.nl/verzet/
J
Je hebt helaas gelijk, huisarts Els.

Wat goed dat je mede-oprichter bent van Medisch Ethisch Contact.Petje af, omdat je tegen de stroom in durft te gaan!
Toon meer reacties (11)