Nancy Pelosi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2021 door Redactie

Aartsbisschop over Amerikaanse parlementsvoorzitter: "Je kan geen pro-abortus christen zijn"

Afgelopen week werd de pro-life 'heartbeat law' van kracht in Texas, waarmee abortus verboden wordt vanaf het moment dat de hartslag van de foetus hoorbaar is. Dit is doorgaans na 6 tot 8 weken. Rooms-Katholieke parlementsvoorzitter Nancy Pelosi  is tegen de nieuwe wetgeving. Aartsbisschop Salvatore Cordileone uit San Francisco keurt de pro-abortus positie van de Democratische Pelosi af, meldt de Christian Post. "Je kan niet een goede katholieke christen zijn én achter moord van onschuldige mensen staan", aldus Cordileone.

De aartsbisschop legt uit waarom hij het zo schokkend vind dat Rooms-Katholieke democraten tegen de wetgeving zijn. Abortus is volgens hem een "door de regering goedgekeurd recht op het vermoorden van onschuldigen mensen". "Abortus beëindigd levens van onvervangbare mensen, nog groeiend in de moederschoot. Iedereen die voor abortus is, publiekelijk of privé, of het financieel ondersteunt als een legitieme keuze van de vrouw neemt deel aan groot moreel onrecht", aldus Cordileone.

Verschillende pro-abortus politici komen openlijk op voor wat in hun ogen een 'vrouwenrecht' is. Niet alleen president Biden, maar ook parlementsvoorzitter Pelosi noemt zichzelf een 'toegewijde katholiek'. Volgens Codrileone, de aartsbisschop van Pelosi's thuiskerk, is dat echter onmogelijk. "Je kan niet toegewijd christen zijn én voor moord opkomen en het zelfs financieren."

Het is niet de eerste keer dat de Rooms-Katholieke kerk Roomse pro-abortus politici duidelijk maakt dat zij niet achter hun politieke overtuigingen staan. Zo besloten bisschoppen op de jaarlijkse vergadering voor Amerikaanse bisschoppen pro-abortus politici te weigeren bij het vieren van de communie. De eerste politicus werd al snel na de beslissing geweigerd bij de Rooms-Katholieke equivalent van het Heilig Avondmaal. "We hebben hem meerdere keren benaderd. Als hij voor een nieuwe pro-abortuswetgeving zou stemmen, was hij niet welkom om deel te nemen aan de communie", aldus de woordvoerder van de kerk Christopher Velasquez.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Goed dat de bisschoppen zich laten horen. Deze vrouw en andere zich katholiek noemende mensen laten zich door het Wereldse leiden i.p.v. de Geestelijke weg. De Wereldse is vroeg of laat een doodlopende weg. Zijn weg is een doorlopende weg. Deze mensen zijn zogenoemde cultuurkatholieken. Maar de RK geestelijken (ben zelf katholiek) mogen nog wel meer de Geestelijke weg die Jezus ons laat zien, duidelijker maken/ prediken. Met name het verschil is mij in ieder geval door

Chip Ingram via Family7 heel duidelijk gemaakt.K
Het is toch jammer dat ook hier de nuance geheel ontbreekt. Onverkort een foetus een mens noemen, doet de zaak ook geen recht. Een miskraam na drie maanden kan best ingrijpend zijn, maar over het algemeen volgt er geen begrafenis. Tenminste, niet in Nederland.
A
Lees uw bijbel voor de nuances die er echt toe doen. Jeremia 1:5, Psalm 139:13-16 en Exodus 21:22-25 (oa). En onderschat niet het leed van het verliezen van een jonge foetus. Menig gezinnen rouwen jaren over het verlies van deze, zeer levende, kinderen.
Toon meer antwoorden (2)