Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2021 door Redactie

Biden noemt uitspraak Hooggerechtshof over abortuswet Texas "ongekende aanval op grondrechten vrouwen"

De inmiddels beruchte abortuswet in Texas laat de gemoederen in de Verenigde Staten hoog oplopen. Tegenstanders van de nieuwe wet doen er alles aan om de wet ongeldig te laten verklaren. Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat daar echter niet in mee. Ook president Joe Biden is niet blij met de wet. 

Door de nieuwe wet, die vorige week is ingegaan, is het verboden om een zwangerschap af te breken vanaf het moment dat het hartje van de baby klopt. Daarnaast is ook hulp en ondersteuning bij een illegale abortus verboden op straffe van 10.000 euro. Opvallend is dat die boete betaald moet worden aan de persoon die de overtreder aangeeft. Er wordt dan ook gesproken over een ’verklikkersbonus’.

Toen de Republikeinse gouverneur Greg Abbott de wet ondertekende, toonde hij zich verheugd: ”Onze Schepper zegende ons met het recht op leven maar toch worden er elk jaar miljoenen kinderen vermoord door abortus. In Texas maken we er werk van om deze kinderen te redden.”

Lang niet iedereen denkt er echter zo over. Zo opende een satanische beweging de aanval op de strenge abortuswet en doet men er alles aan om abortus toch mogelijk te maken. Deze beweging, The Satanic Temple geheten, heeft abortus sinds vorig jaar bestempeld als religieus ritueel en vindt daarom dat haar leden recht hebben op vrijstelling van de wet.

Ondertussen probeerden een aantal abortusklinieken uit Texas vorige week het Amerikaanse Hooggerechtshof zover te krijgen de nieuwe wet ongeldig te verklaren. Die poging mislukte. De wet blijft dus voorlopig nog van kracht. President Joe Biden stelde in een reactie allesbehalve blij te zijn met de uitspraak van het Hooggerechtshof. Hij noemde de uitspraak een ”ongekende aanval op grondrechten van vrouwen”.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Biden is bijna letterlijk een (ver)dwaal(de)geest.
Ik vermoed dat hij vol demonen zit, net als veel andere goddeloze wereldleiders en machthebbers trouwens.
Merkwaardig dat het in deze kwesties altijd weer gaat over het (grond)recht van vrouwen maar nimmer over het recht van het ongeboren leven! Als dan toch iemands rechten moeten worden geschonden, dan zou ik wie van de 3 willen voorstellen. De vader, de moeder (na de geboorte van het kind uiteraard) of het kind gaat eraan. Het lot beslist wie het wordt. Als we het over (grond)rechten hebben zou dit m.i. een stuk eerlijker zijn!!!
Toon meer antwoorden (2)