Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2021 door Redactie

SGP: gedwongen onteigening boeren is nooit een mogelijk scenario

Het kabinet heeft het Planbureau voor Leefomgeving (PBL) de opdracht gegeven om te bereken wat de onteigening of uitkoop van boerenbedrijven voor effect zou hebben op de stikstofuitstoot. Het zorgde bij SGP-Kamerlid Roelof Bisschop voor gefronste wenkbrauwen. Hij vroeg zich of demissionair minster Carola Schouten niet gewoon van de boeren af wil. Bovendien is de SGP duidelijk over haar eigen standpunt: ’Al doet het kabinet er nog zoveel onderzoek naar, voor de SGP is gedwongen onteigening van boeren nooit een mogelijk scenario!’ Bekijk de beelden van het vragenuurtje hieronder.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het komt uit de koker van D66, ziedaar.
N
Het lijkt mij niet in het belang van de natuur en het klimaat, als het boerengroen wordt geasfalteerd of van beton wordt voorzien Dat boerengroen neemt nu stikstof en co2 op ,zelfs erg veel als het intensief wordt beheerd,beton en asfalt daarentegen niet,dus dan zullen de problemen alleen maar toenemen. Lijkt mij dus geen landsbelang, om boeren land aan industrie\verkeer en huizen op te offeren.Stikstof\co2\concentaties zullen juist toenemen in de lucht en de klimaatsdoelen van Parijs worden zo dus nooit gehaald
K
Beetje huichelachtig, SGP. Gedwongen onteigening is een bestaand wettelijk middel, wat wel vaker wordt ingezet. Ook tegen boeren.

Gedwongen onteigening vindt plaats wanneer het landsbelang zwaarder weegt dan een individueel belang en men er geen overeenkomst via minnelijke weg tot stand komt.
Toon meer antwoorden (2)