CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2021 door Jeffrey Schipper

Demonstreren tegen coronaregels: begrijpelijk of overdreven? - CIP Podcast

Tienduizenden mensen verzamelden zich op de Dam en liepen vervolgens een protesttocht van zo’n zeven kilometer door de hoofdstad. Er liepen ook christenen mee. Critici zetten de demonstranten weg als 'wappies'. Een begrijpelijk frame of overdreven? De demonstratie kwam ter sprake in de CIP Podcast.

Patrick Simons: "Ik vind het jammer dat de zogeheten wappies het verpesten voor heel veel mensen die kritisch zijn op het coronabeleid. Die kleine meinderheid, want dat is het inderdaad, heeft het maatschappelijke debat zo gekaapt dat het lijkt alsof iedereen die kritisch is op de maatregelen en het beleid nu een wappie is. Dat neem ik Willem Engel en de zijnen zeer zeer kwalijk. Vergeet niet dat het overgrote merendeel van de mensen die bij deze demonstratie aanwezig waren gewoon mensen zijn die zich zorgen maken over hun toekomst en die van hun kinderen. We hebben het dus niet over mensen die geloven in tal van complottheorieën, die ik hier verder niet wil bespreken.

Toch wil ik de kleine minderheid die zich opnieuw misdroeg blijven benoemen. Ik zag weer mensen met jodensterren lopen. Ze moeten zich dood schamen. Ik zou zo graag willen zien dat die vele “normale” demonstranten dan eens zelfcorrigerend zouden optreden in plaats van juichend op een filmpje te gaan staan, zoals Daniël van Deutekom deed. Grijp in en zorg dat dit stopt! Je moet je afvragen of je bij deze groep wilt horen, ook als je graag wil zaalvoetballen zonder coronapaspoort."

Beluister het fragment vanaf minuut 7:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen