Remon en Janneke Steen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 september 2021 door Hour of Power

Remon besloot een Alpha-cursus te volgen om Janneke terug te winnen

Remon en Janneke Steen zijn een wonderlijke combinatie. Zij komt uit een net christelijk gezin en Remon leeft een behoorlijk wild bestaan en is met zijn tattoo’s een bijzondere verschijning. “Ik gebruikte drugs om stoer te doen en een bepaalde leegte op te vullen die ik ervoer”, vertelt Remon in een openhartig interview bij Hour of Power.

“We denken achteraf dat het Gods leiding is geweest dat Hij ons zo bij elkaar heeft gebracht”, vertelt Janneke. “Ik kwam niet met hem thuis nee. Dat heeft drie jaar geduurd. In het jaar dat wij elkaar leerde kennen kreeg mijn vader een heftig ongeluk en moest hij in een revalidatiecentrum gaan wonen. Ik vond dat niet het moment om mijn moeder aan iemand voor te stellen. Achteraf heb ik daar wel spijt van.”

Verschillend
De relatie heeft in het begin veel ups en downs. “Ik denk dat we er allebei geen toekomst in zagen vanwege onze totaal verschillende families. En ook omdat we allebei heel verschillend waren”, zegt Janneke. Die dan ook besluit om op een gegeven moment een punt achter de relatie te zetten. “Het geloof stond zo ver van hem af dat ik dacht, dit kan niet. Wat zijn we aan het doen? Toen kwam Remon met het idee om samen een Alpha-cursus te volgen.”

Remon lacht: “Ik meende daar eigenlijk niets van. Ik wilde het wel doen maar ik wilde gewoon dat het goed kwam tussen ons. Ik dacht, we doen die Alpha-cursus, dan zien we elkaar weer vaker en dan komt het wel weer goed.” Lachend: “Ik wilde het niet bij ons in de buurt volgen, ik wilde niet gezien worden. Dus we gingen naar een cursus vijftig kilometer verderop.”

"Ik had nog drank en hasj meegenomen in de auto want ik dacht dat we een feestje gingen vieren"

Remon was ook bang voor types met geitenwollensokken bekent hij: “Ik kom bij die cursus binnen en er zat inderdaad echt zo’n type. Dus ik dacht gelijk dat alle clichés waar waren. Maar het was eigenlijk wel relaxed ofzo. Halverwege die cursussen is er dan een ‘Heilige Geest-weekend’. Ik had nog drank en hasj meegenomen in de auto want ik dacht dat we een feestje gingen vieren. Maar het liep anders. ‘s Middags werd er een lied gezongen: ‘Nog voordat je bestond’. Het brak dwars door mij heen en ik kon alleen maar huilen. Het was zo’n bijzonder gevoel. Ik huilde niet van verdriet maar ook omdat het zo goed voelde. Die leegte die ik altijd ervoer werd ineens gevuld. Het is gewoon echt waarheid.”

Zwart
Toch is het daarna niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het leven van Remon en Janneke. “Remon was veertig uur aan het werk en deed daarnaast een opleiding aan de PABO. Onze tweede dochter was net daarvoor geboren en het waren lange slapeloze nachten. Dat brak hem gewoon op. Toen heeft hij gelukkig de tijd gekregen van zijn werk om te herstellen en na een paar maanden rust was hij weer aan het werk. Maar bij de aankoop van een nieuwe woning ging het pas echt mis bij hem.”

Remon: “Het was echt zwart op dat moment. Gitzwart. Je ervaart God niet meer. Daar ben ik ook wel heel boos om geweest. Verstandelijk weet je nog wel dat Hij er is. Hij is er altijd.” Janneke legt uit hoe het nu gaat: “Remon is nog steeds herstellende en dat zal ook nog wel zijn tijd nodig hebben. Maar het gaat goed. We proberen ook het positieve te zien, dat we veel thuis zijn samen en dat Remon zijn kinderen zo goed op kan zien groeien. Maar we moeten opletten dat hij tussen de middag zijn rust neemt en dat we niet van de ene naar de andere afspraak hollen.” 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen